Mihnea Costoiu a discutat la NASA despre proiectul de cercetare de la Măgurele

Intensificarea cooperării în domeniul cercetării şi inovării, demararea unor programe de schimb de experienţă şi de mobilităţi academice la nivel de învăţământ superior au fost temele abordate de ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, la întâlnirea cu directorul Centrului pentru Zboruri Spaţiale Goddard, Christopher J. Scolese, din cadrul NASA.

RomaniaTV.net
13 iun. 2014, 14:13
Mihnea Costoiu a discutat la NASA despre proiectul de cercetare de la Măgurele

Potrivit unui comunicat al MEN remis vineri Agerpres, cei doi oficiali au mai discutat despre dezvoltarea proiectelor comune, convenite de cele două părţi, în urma vizitei anterioare a ministrului Costoiu la sediul NASA, în luna ianuarie a acestui an.

Partea americană şi-a reiterat interesul în legătură cu proiectul ELI-NP, realizat la Măgurele.

„În discuţii, un loc important l-a avut obiectivul dezvoltării parteneriatelor pentru sprijinirea, cu ajutorul cercetării spaţiale, a agriculturii inteligente, respectiv necesitatea unei cooperări mai eficiente pentru managementul dezastrelor naturale. Ministrul Mihnea Costoiu a abordat în cadrul întâlnirii subiectul participării ROSA (Agenţia Spaţială Română), în calitate de membru al ESA (Agenţia Spaţială Europeană) la programele comune cu NASA”, se arată în comunicatul MEN.

Întâlnirea a avut loc în cadrul vizitei efectuate de o delegaţie română, condusă de ministrul Mihnea Costoiu, în Statele Unite, în perioada 9 – 15 iunie, care a avut drept obiectiv dezvoltarea relaţiilor de cooperare dintre România şi SUA, în domeniul cercetării.