Angajaţii Termoenergetica nu mai fac faţă cererilor de debranşare: „În alţi ani erau în jur de o mie şi ceva, acum au fost 2000 şi ceva”

Mii de bucureşteni aşteaptă chiar şi jumătate de an ca să se debranşeze de la reţeaua de termoficare. Angajaţii Termoenergetica spune că nu mai fac faţă cererilor.

15 oct. 2021, 09:20
Angajaţii Termoenergetica nu mai fac faţă cererilor de debranşare: „În alţi ani erau în jur de o mie şi ceva, acum au fost 2000 şi ceva”

Mii de bucureşteni aşteaptă să se debranşeze de la reţeaua de termoficare. Peste 2000 de dosare au fost depuse, însă ele nu au fost încă avizate. Angajaţii Termoenergetica spun că nu mai fac faţă cererilor.

Mii de bucureşteni aşteaptă să se debranşeze de la reţeaua de termoficare

Gherghina Constanţa locuieşte în sectorul 2 al Capitalei şi aşteaptă să fie debranşată de la reţeaua de termoficare de la începutul anului. Ca să nu mai piardă timpul, femeia şi-a montat deja centrala, însă, pentru că nu a primit încă actele astfel că aceasta va trebui să plătească de două ori apa caldă şi căldura.

„Aici este contractul de execuţie a instalaţiei termice, contract depus de pe 26 ianuarie. Prima dată am dat 2.000 de lei pentru debranşare. Am dat 100 şi ceva de milioane numai pentru a-mi pune centrală şi instalaţia.O grămadă de bani! Chiar trebuie să aştept încă un an de zile, să se facă anul ca să mi se dea toate avizele! Am făcut instalaţia în iunie, am plătit…şi de atunci nimic, nimic, nimic.

Până nu vine avizul eu sunt bună de plată la caldură la Radet. Şi colo, si colo. Şi ce consum eu pe centrala si ce dă Radetul”, povesteşte femeia, potrivit observatornews.

Citeşte şi Anunț important pentru bucureșteni. Termoenergetica anunță că 80% din totalul punctelor termice sunt pregătite pentru furnizarea căldurii!

Teoretic, între 15 aprilie şi 31 august se pot depune cererile pentru debransarea totală iar cele pentru debranşarea parţială până la data de 15 septembrie. Termenul standard de execuţie este până la data de 1 octombrie. Realitatea este cu totul alta. Iată ce explicaţie a primit femeie de la un angajat al Termoenergetica

„Colegul care se ocupă de lucrare este în concediu. Ideea este în felul următor: în ultimele zile proiectanţii au adus foarte multe dosare pe zi iar noi chiar nu avem cum să le facem”, a explicat angajatul.

Directorul Termoenergetica spune că numărul cererilor de debranşare s-a dublat faţă de alţi ani.

„În alţi ani erau la nivelul la o mie şi ceva, acum au fost 2000 şi ceva. Ele vor fi rezolvate în perioada următoare”, a declarat Claudiu Creţu, director Termoenergetica.

În timp ce unii aşteaptă debranşarea, alţii îngheaţă în apartamente din cauza avariilor. Sute de blocuri nu au căldură şi nici apă caldă.

Citeşte şi Termoenergetica începe probele pentru furnizarea căldurii în sezonul rece

functionare_sistem_termoficare