Termoenergetica începe probele pentru furnizarea căldurii în sezonul rece

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti începe, în noaptea de joi spre vineri, probele la cald pentru furnizarea căldurii în sezonul rece, având în vedere prognoza meteo cu temperaturi în scădere pentru următoarele zile.

07 oct. 2021, 10:13
Termoenergetica începe probele pentru furnizarea căldurii în sezonul rece

Termoenergetica începe probele pentru furnizarea căldurii în sezonul rece. Acţiunea se derulează progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare, starea de degradare cauzată de lipsa investiţiilor din ultimii 30 de ani. Probele la cald prin care se realizează echilibrul hidraulic al întregului sistem de termoficare se vor desfăşura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO 7 octombrie. Vremea se răceşte de la o zi la alta, sâmbătă abia dacă se vor atinge 10 grade în Bucureşti

Termoenergetica informează că a început furnizarea căldurii spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni, precum şi tuturor celorlalte instituţii care au solicitat.

Totodată, compania reaminteşte că asociaţiile de proprietari au obligaţia de a se asigura că instalaţiile interioare proprii de alimentare cu energie termică sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operaţiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente.

Asociaţiile de proprietari care doresc amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire pot formula solicitare în scris, prin reprezentanţii legali, la registratura instituţiei din strada Cavafii Vechi nr. 15, la secţiile de termoficare de sector sau prin email la adresa [email protected].

Citeşte şi: Controale de amploare după explozia preţurilor la energie. ANPC: 38 de companii au încălcat legislaţia

Începerea furnizării agentului termic pentru încălzire începe după îndeplinirea condițiilor legale, conform prevederilor H.G.nr.425/1994, modificată prin H.G. nr.337/ 2018.

„Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20,00-6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici, iar oprirea încălzirii se va face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10º C, între orele 20,00-6,00”, potrivit legislaţiei.