România, afectată de vânt şi ploi: Locuinţe fără curent electric, acoperişuri smulse de vânt şi copaci căzuţi

Mii de consumatori din patru localităţi prahovene au rămas fără energie electrică marţi dimineaţă, din cauza avariilor produse liniilor de tensiune de vântul puternic şi de ploaia torenţială, iar acoperişurile a două blocuri au fost smulse de rafale. În Teleorman câţiva copacii au fost doborâţi şi o maşină a fost avariată.

01 oct. 2013, 08:19
România, afectată de vânt şi ploi: Locuinţe fără curent electric, acoperişuri smulse de vânt şi copaci căzuţi

Purtătorul de cuvânt al Electrica Muntenia Nord, Marian Popa, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că peste 2.000 de consumatori din localităţile Olari, Moara Domnească, Goga şi Ceptura sunt afectaţi de avariile produse pe liniile de tensiune ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile.

Patru echipe ale Electrica sunt pe teren şi lucrează pentru remedierea situaţiei, însă intervenţia acestora este îngreunată atât de ploaie şi vânt, cât şi de faptul că accesul pe traseul liniilor de tensiune este dificil.

De asemenea, acoperişurile a două blocuri din oraşul prahovean Mizil au fost smulse de vântul puternic, doi copaci au fost doborâţi de vânt la Balta Doamnei, iar un beci şi o curte din Ploieşti au fost inundate.

Câţiva copaci au fost doborâţi şi un autoturism avariat în judeţul Teleorman în urma fenomenelor meteorologice din cursul nopţii de luni spre marţi, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Gelu Dragomir.

Potrivit acestuia, „problemele nu le-a creat ploaia care continuă să cadă, însă vântul s-a manifestat cu putere în mai multe zone din judeţ”.

Echipe de la ISU au intervenit în municipiul Alexandria, acolo unde au căzut trei copaci, dintre care unul într-o parcare peste un autoturism. Pe şoseaua Alexandria-Turnu Măgurele s-a acţionat la degajarea unui sector de drum, după ce un arbore s-a prăbuşit pe partea carosabilă.

La Roşiorii de Vede pompierii militari au fost solicitaţi, prin apelul 112, să intervină pentru scoaterea apei dintr-o gospodărie, acumularea fiind cauzată de blocajul la o canalizare din apropiere.

Nu s-au semnalat deranjamente colective în reţeaua de alimentare cu energie electrică, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman.

Comitetele pentru situaţii de urgenţă din toate localităţile judeţului sunt în alertă, Teleormanul aflându-se sub incidenţa codului portocaliu de precipitaţii.