Mii de credincioşi au pupat mâinile Mitropolitului din Muntenegru, mort de COVID: Sicriul deschis, iar recomandările medicilor ignorate

Situaţie fără precedent în Muntenegru. Mitropolitul Bisericii Ortodoxe al ţării, Amfilohije Radovic, a fost înmormântat duminică în văzul miilor de credincioși la Catedrala „Învierea Domnului” din Podgorița. Prea înaltul prelat a murit din cauza noului coronavirus.

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 10:26

Deşi medicii au intezis şi au recomandat ca sicriul să nu fie deschis, regulile au fost încălcate iar miile de credincioţi au pupat trupul neînsufleţit. Creştinii au ignorat orice măsură sanitară și au stat înghesuiți pentru a pupa mâna și fruntea mitropolitului. De asemenea, foarte mulți oameni nu au avut mască de protecție.

Radovic, în vârstă de 82 de ani, era un naționalist sârb cu o puternică influență politică. Mitropolitul a fost testat pozitiv cu coronavirus pe 6 octombrie. Acesta nu a purtat mască în timpul pandemiei și a ignorat semnalele medicilor. Mai mult decât atât, el spunea că pelerinajele sunt vaccinurile lui Dumnezeu.

În timpul ceremoniilor din mai în onoarea unui episcop din secolul al XVII-lea, Sf. Vasile de la Ostrog Făcătorul de minuni, mitropolitul a numit pelerinajul şi pe veneratul cleric „vaccinul lui Dumnezeu”.

„Ar fi bine dacă oamenii de ştiinţă contemporani inventează vaccinul… dar înainte să fie găsit… există un vaccin aici care a acţionat de-a lungul secolelor”, a declarat el la acea vreme la Mănăstirea Ostrog, ridicată pe o stâncă lângă Podgorica.

Din decembrie până în august anul acesta, mitropolitul Amfilohije a jucat un rol esenţial în protestele împotriva unei legi religioase contestate în Muntenegru. Disputa privind legea, care a permis statului să confişte unele proprietăţi religioase, a ajutat opoziţia să câştige alegerile parlamentare din 30 august şi să înlăture de la putere Partidul Democrat al Socialiştilor al preşedintelui Milo Djukanovic.

Citeşte şi: Doliu în Biserica Ortodoxă! A murit din cauza Covid-19. Spunea că pelerinajele sunt „vaccinul lui Dumnezeu”


loading...