Mii de manifestanţi la Istanbul, în sprijinul lui Mohamed Morsi

Publicat: Duminică, 14 Iulie 2013 22:18 // Actualizat: Duminică, 14 Iulie 2013 22:18 // Sursa: RTV.net

Mii de persoane s-au adunat duminică seară la Istanbul la apelul unui partid islamist turc pentru a-şi exprima sprijinul faţă de preşedintele egiptean demis Mohamed Morsi, a constat un fotograf al agenţiei France Presse, potrivit Agerpres.

'Suntem alături de tine, Morsi!', 'Suntem toţi musulmani, suntem toţi fraţi!', a scandat mulţimea, mobilizată de Partidul Fericirii (SP) în vecinătatea zidurilor bizantine din Istanbul pentru un 'miting al opoziţiei faţă de loviturile de stat şi de susţinere a Egiptului'.

Mulţimea, care flutura numeroase drapele egiptene şi palestiniene, l-a huiduit pe generalul Abdel Fattah al-Sisi, ministrul apărării şi noul om puternic al ţării după înlăturarea lui Morsi de către armată, la 3 iulie.

'Egiptul a avut mulţi faraoni, dar pentru fiecare faraon există un Moise, pentru fiecare Sisi există un Morsi', a declarat Selman Esmerer, liderul filialei din Istanbul a SP.

Manifestaţia a avut loc în timp ce Morsi şi alţi membri ai mişcării islamiste a Fraţilor Musulmani au fost interogaţi duminică de justiţia din Egipt, care a decis îngheţarea bunurilor a 14 responsabili islamişti, în cadrul anchetei privind violenţele sângeroase din ultimele săptămâni.

Premierul turc islamist-conservator, Recep Tayyip Erdogan, un apropiat al lui Morsi, şi-a manifestat sprijinul fără reţinere pentru aliatul său, afirmând că înlăturarea acestuia de la putere a fost o 'lovitură de stat'.

'În momentul de faţă, preşedintele meu în Egipt este Morsi, deoarece a fost ales de popor', a declarat sâmbătă Erdogan, citat de AFP.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Egipt Istanbul Mohamed Morsi sustinatori Mohamed Morsi Turcia violenţe Egipt
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 iul 00:04
...Egipt nu vor aduce – nu imediat – nici pâine, nici libertate, nici justiţie socială. RTV: Mii de manifestanţi la Istanbul, în sprijinul lui Mohamed Morsi Mii de persoane s-au adunat duminică...
14 iul 22:41
...meu în Egipt este Morsi, deoarece a fost ales de popor’, a declarat sâmbătă Erdogan, citat de AFP. Sursa : RTV.NET ...
1
EUR
4.8314
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H