Mii de manifestanţi protestează din nou la Madrid faţă de măsurile de austeritate

Câteva mii de manifestanţi ai mişcării "indignaţilor" s-au adunat din nou miercuri seară în apropiere de Congresul deputaţilor din Madrid, strigând "Guvern, demisie!", în faţa unui puternic dispozitiv de poliţie, la o zi după un protest care s-a încheiat cu violenţe.

RomaniaTV.net
26 sept. 2012, 20:50
Mii de manifestanţi protestează din nou la Madrid faţă de măsurile de austeritate

„Nu, nu, nu, nu ne este frică”, strigau manifestanţii ţinuţi la distanţă de Congres prin bariere, căteva zeci de poliţişti şi maşini de poliţie. „Am venit şi ieri şi voi veni în fiecare zi pentru a spune nu acestui sistem, acestui tip de economie”, explică Angel Alcaide, un inginer în vârstă de 30 de ani care poartă o pancartă pe care stă scris „Demisia”.

„Cerem demisia guvernului pentru că nu şi-a respectat programul, a crescut impozitele şi s-a atins de pensii”, adaugă acesta. „Să plece”, se putea citi pe o pancartă mare, relatează AFP.

Violenţe au izbucnit marţi seată între poliţişti şi manifestanţii mişcării „indignaţilor” care s-au adunat cu miile în piaţa Neptuno.

„Acestea sunt armele noastre” au scandat manifestanţii ridicând mâinile în aer în faţa forţelor de ordine care încercau să îi disperseze, lovind cu bastoanele şi trăgând gloanţe de cauciuc după ce unii tineri au aruncat cu diverse proiectile.

Ciocnirile s-au soldat cu peste 60 de răniţi, dintre care 27 de poliţişti. Treizeci şi cinci de persoane au fost arestate.

Chemarea a fost lansată pe reţelele de socializare, mijloc de comunicare foarte activ al furiei spaniolilor faţă de criza care a lăsat un sfert din populaţia activă în somaj şi faţă de măsurile de austeritate impuse de guvernul de dreapta.