Mii de migranţi la frontiera dintre Polonia şi Belarus. Consiliului de Securitate al ONU se reuneşte de urgenţă joi

Estonia, Franţa şi Irlanda au cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU privind criza migranţilor la graniţa dintre Polonia şi Belarus, reuniune care ar urma să aibă loc joi după-amiază.

11 nov. 2021, 10:57
Mii de migranţi la frontiera dintre Polonia şi Belarus. Consiliului de Securitate al ONU se reuneşte de urgenţă joi

Această reuniune va avea loc cu uşile închise, au precizat sursele citate, în timp ce tensiunea nu scade între Polonia şi Belarus, susţinut de Rusia şi acuzat de ”terorism de stat” de către Varşovia.

”Astfel de situaţii nu ar trebui folosite din motive politice şi să devină o cauză de tensiuni între state”, a declarat miercuri, în cadrul conferinţei de presă zilnice, purtătorul de cuvânt al ONU, Stéphane Dujarric, potrivit Agerpres.

”Secretarul general (Antonio Guterres) urmăreşte cu îngrijorare situaţia de la graniţa dintre Belarus şi Polonia” şi reaminteşte ”importanţa gestionării problemelor migraţiei şi refugiaţilor în conformitate cu principiile umanitare şi cu dreptul internaţional”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Citeşte şi: Camion românesc, cu aproape 100 de migranţi ilegali, descoperit în Ungaria. Şoferul este din Republica Moldova

Peste 2.000 de migranţi au campat de câteva zile într-o zonă împădurită de la graniţa cu Polonia, care a ridicat un gard din sârmă ghimpată şi nu mai puţin de 15.000 de soldaţi au fost desfăşuraţi pentru a le bloca accesul migranţilor.

Europenii l-au acuzat de săptămâni întregi pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko că a alimentat criza prin eliberarea de vize migranţilor şi aducându-i la graniţă ca răzbunare pentru sancţiunile europene impuse în urma reprimării opoziţiei belaruse.

Citeşte şi: Cutremur puternic în Japonia. Totul a durat 15 secunde, dar a fost panică