Mii de oameni, injectaţi anti-Covid cu substanţe necunoscute, în centre de vaccinare false. Inclusiv un parlamentar le-a căzut victimă escrocilor

Mii de indieni au fost vaccinaţi anti-COVID cu substanțe necunoscute, în centre de imunizare false. Dezvăluirea a fost făcută de un parlamentar care a fost el însuşi victimă a unei astfel de escrocherii.

04 iul. 2021, 09:37
Mii de oameni, injectaţi anti-Covid cu substanţe necunoscute, în centre de vaccinare false. Inclusiv un parlamentar le-a căzut victimă escrocilor

Centre de vaccinare false au apărut în Mumbai, Thane și Calcutta. Un grup de persoane, care a profitat de un nou val al pandemiei care a afectat atât de mulți oameni în India, a început să vândă medicamente false, dar și stingătoare de incendiu despre care spuneau că sunt butelii de oxigen, după cum se relatează într-un reportaj realizat de publicaţia The Straits Times.

Prima tabără a fost organizată în Mumbai, în data de 30 mai, după care a urmat alta la Calcutta, pe 22 iunie. Poliția a făcut mai multe arestări în ambele metropole şi a deschis dosare penale sub acuzaţia de ucidere din culpă.

Citeşte şi Vaccinuri false Pfizer circulă pe piaţa UE. Avertismentul companiei, unde au fost descoperite serurile ilegale

Pe măsură ce investigațiile continuă, cel mai important lucru rămâne identificarea substanței utilizate în vaccinurile contrafăcute. Poliția din Mumbai suspectează că victimele au fost injectate cu soluție salină sau apă distilată, cu care au fost reumplute flacoane de vaccin uzate.

În schim, la Calcutta există îngrijorări cu privire la posibilitatea utilizării amikacinei, un antibiotic folosit pentru tratarea infecțiilor tractului urinar.

Deputata Mimi Chakraborty, care a fost vaccinat într-unul din aceste centre de vaccinare false, s-a îmbolnăvit la scurt timp, deși nu se știe cu exactitate dacă boala a fost cauzată de substanța cu care a fost injectată.

Citeşte şi Mega-escrocherie cu vaccinuri anti-Covid în Uniunea Europeană. 400 de milioane de doze fantomă, în valoare de trei miliarde de euro, oferite statelor membre