Vaccinuri false Pfizer circulă pe piaţa UE. Avertismentul companiei, unde au fost descoperite serurile ilegale

Pfizer Inc. a anunţat că a decoperit că în Mexic şi Polonia circulă versiuni false ale vaccinului anti-Covid pe care l-a dezvoltat cu BioNTech.

22 apr. 2021, 08:46
Vaccinuri false Pfizer circulă pe piaţa UE. Avertismentul companiei, unde au fost descoperite serurile ilegale

Pfizer a avertizat că anonimatul oferit de comerţul electronic va face să crească răspândirea acestui tip de fraudă şi tranzacţiile cu vaccinuri false. Reprezentanţii companiei au declarat pentru Wall Street Journal că lucrează îndeaproape cu autorităţile pentru a depista ameninţări aduse lanţului său de distribuţie.

De mai multe luni a fost spus că cererea mare de vaccinuri anti-Covid ar putea duce la apariţia de seruri ilegale.

Citeşte şi Studiu MedLife: „Intenţia de vaccinare a românilor este mult sub aşteptări”

Wall Street Journal a scris miercuri că cel puţin 80 persoane au primit la o clinică din Mexic astfel de vaccinuri false, vândute cu 1.000 de dolari fiecare. Aparent, ei nu au fost afectaţi fizic. Flacoanele, găsite în lăzi frigorifice portabile, aveau înscrise numere de lot diferite de cele trimise în ţară şi o dată de expirare greşită, a spus Dr. Manuel de la O Cavazos, ministru al Sănătăţii din statul Nuevo León.

Cât priveşte Polonia, aici autorităţile au descoperit în apartamentul unui bărbat flacoane cu tratament anti-riduri reetichetate ca vaccin Pfizer. Nicio persoană nu a fost vaccinată cu un astfel de ser în Polonia.

Citeşte şi Încă un caz de soc anafilactic la un pacient de 23 de ani vaccinat cu serul Pfizer


loading...