Mii de oameni s-au înghesuit la moaştele Sfântului Andrei, în faţa Catedralei Arhiepiscopale Galaţi

Mii de oameni participă, la Galaţi, la tradiţionalul pelerinaj de Sfântul Andrei, ocrotitorul oraşului. Ei stau la coadă pentru a atinge şi a se ruga la moaştele depuse în faţa Catedrale Arhipiscopale.

RomaniaTV.net
30 nov. 2017, 11:43
Mii de oameni s-au înghesuit la moaştele Sfântului Andrei, în faţa Catedralei Arhiepiscopale Galaţi

Cozile s-au format încă de la prima oră a dimineţii. Mii de gălăţeni, dar şi pelerini din alte judeţe stau ore întregi la coadă pentru a ajunge la racla cu moaştele Sfântului Andrei, patronul spiritual al oraşului de la Dunăre.

În baldachinul aşezat în faţa Catedralei gălăţene se află şi moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul, aduse pentru această sărbătoare de la mănăstirea Bistriţa din judeţul Vâlcea.

Oamenii au venit la procesiune cu flori, busuioc şi cărţi de rugăciuni.

„Am o carte de rugăciuni. Trece timpul mai repede. Asta este hrănirea sufletului. Fără rugăciune nu putem trăi. Ne rugăm pentru sănătate, pentru lumină şi pentru toţi fraţii noştri de pretutindeni”, a declarat o credincioasă.

Pentru această ocazie, Arhiepiscopia Dunării de Jos a pregătit peste 4.000 de pachete cu mâncare şi foarte mult ceai cald. Alimentele şi cănile cu ceai sunt oferite enoriaşilor care stau cel puţin trei ore la coada lungă de un sfert de kilometru.

„Aşteptăm oricât de mult. Ne ajută Dumnezeu să rezistăm, puterea este la Domnul Iisus. Ne rugăm pentru sănătate, pentru ţara aceasta şi pentru toţi cei plecaţi, să revină acasă, să fie lângă noi. Stau la coadă de vreo oră şi mai am încă o oră, cel puţin”, a spus o credincioasă venită de la Brăila.

La pelerinaj a participat şi Înalt Prea Sfinţitul Casian al Dunării de Jos. El le-a vorbit credincioşilor despre semnificaţia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei.

„În această zi sfântă facem o călătorie cu un parcurs al luminii către sufletele noastre, către inimile noastre, pentru toţi ai noştri. Prin lumină să vedem luminos omul, să vedem luminos cum ne vede Dumnezeu pe noi luminoşi”, a spus IPS Casian Crăciun al Dunării de Jos.

Procesiunea din Galaţi va continua şi noaptea, racla cu moaşte urmând să rămână în faţa Catedralei gălăţene până pe 1 decembrie.

Citeşte şi SFÂNTUL ANDREI: Mii de oameni participă la ceremoniile religioase de la Mănăstirea „Peştera Sfântului Andrei”