Mii de pelerini au participat la PRIMA SLUJBĂ DE CRĂCIUN oficiată de Papa Francisc la Vatican VIDEO

Sărbătoarea Naşterii Domnului a emoţionat milioane de pelerini din lumea întreagă. În timp ce o parte din ei au ales Vaticanul, pentru a asista la primul Crăciun al Papei Francisc, alţii au luat calea Betleemului, locul naşterii lui Iisus.

25 dec. 2013, 06:52
Mii de pelerini au participat la PRIMA SLUJBĂ DE CRĂCIUN oficiată de Papa Francisc la Vatican VIDEO

Bucuria Crăciunului a adus la Vatican mii de credincioşi din toate colţurile lumii. Toţi au vrut să participe la prima mesă a Papei Francisc, potrivit România TV. Slujba a început mai devreme, la cererea Papei, căruia nu-i plac ceremoniile prea lungi.

În Piaţa Sfântul Petru de la Vatican a fost aşezată macheta Naşterii Domnului lângă bradul de Crăciun, inaugurat în urmă cu o săptămână. În mod tradiţional, Papa Francisc urmează să dea binecuvântarea de Crăciun” Urbi et Orbi”, la ora 13.00. Aceasta va fi rostită în 60 de limbi, printre care şi limba română.

Între timp, şi Betleemul a fost luat cu asalt de pelerini şi turişti.

Slujba de la miezul nopţii este cel mai important eveniment din Ajunul Crăciunului. Oamenii au stat la coadă ca să intre în Biserica Naşterii Domnului, considerată locul unde s-a născut Iisus„, a transmis corespondentul Al-Jazeera, Nisreen El-Shamayleh.

La slujba oficiată de Patriarhul Ierusalimului au participat demnitari din toată lumea, printre care şi ministrul român de Externe, Titus Corlăţean.

CITEŞTE ŞI: Tradiţii şi obiceiuri de CRĂCIUN din jurul lumii