Moment EMOŢIONANT la Vatican: Papa Francisc sărută un BUBOS bătrân

La audienţa generală săptămânală de la Vatican s-a produs un moment emoţionant, când unul dintre enorişi, suferind de o boală fără leac care l-a desfigurat şi l-a deformat, a primit necondiţionat o îmbrăţişare şi un sărut de binecuvântare din partea Suveranului Pontif.

07 nov. 2013, 12:07

Aflat miercuri în Piaţa Sfântul Petru, din Roma, la audienţa săptămânală, Papa Francisc a întrerupt pentru câteva momente pelerinajul credincioşilor veniţi să îşi spună păsurile şi să primească binecuvântarea, după ce a remarcat, în mulţime, un bărbat bolnav, diform şi plin de tumori neuronale.

Suveranul Pontif l-a îmbrăţişat pe bărbatul bolnav, l-a sărutat şi s-a rugat împreună cu bietul om care suferă de neurofibromatoză –  o boală genetică rară, necontagioasă, scrie Daily Mail.

Fotografia cu Papa îmbrăţişându-l şi sărutându-l pe nefericit a devenit virală pe Internet, impresionându-i profund pe cei care au privit-o. Cu câteva ore mai înainte, Papa Francisc făcuse un gest asemănător faţă de o fetiţă bolnavă.

Citeşte şi L-a luat somnul rugându-se: Papa Francisc a adormit la rugăciunea de seară. Dumnezeu îl „înţelege”

După gestul făcut faţă de bărbatul bubos, presa italiană l-a comparat pe Papa Francisc cu cu Sfântul Francisc din Assisi, un sfânt din secolul al XIII-lea care, potrivit legendei, a sărutat un lepros, după ce primise un mesaj de la Dumnezeu.

Papa a apărut deseori în comentariile presei italiene cu o serie de gesturi mai fireşti şi mai relaxate, pe care predecesorii săi nu le-au făcut, cum ar fi cel de a le fi spălat picioarele deţinuţilor minori, de a-şi suna credincioşii şi a le răspunde personal la telefon sau invitându-i pe oamenii fără adăpost la el la masă, în Piaţa Sfântul Petru. Săptămâna trecută, Papa i-a permis unui copil să urce cu el pe podium şi să stea lipit de piciorul lui în timp ce îşi ţinea predica în faţa unei mulţimi de 150.000 de oameni. 

Citeşte şi Declaraţia Papei Francisc care a uimit lumea

La începutul anului, Papa Francisc le spunea credincioşilor că un Suveran Pontif „trebuie să se afle în slujba tuturor şi în special în cea a săracilor, a celor slabi şi vulnerabili”.