Mii de permise de port armă au fost anulate în ultimele trei luni în Capitală

Peste 1.200 de permise de port armă au fost anulate în ultimele trei luni în Capitală, unele arme fiind ţinute în torpedoul autoturismului, în garaje, sub pat, în bucătărie sau în şifonier.

RomaniaTV.net
01 feb. 2012, 17:30
Mii de permise de port armă au fost anulate în ultimele trei luni în Capitală

Poliţiştii au anulat autorizaţiile şi au retras permisele de armă de la 1.233 de persoane care deţineau arme letale şi neletale, în ultimele trei luni.

Printre motivele care au stat la baza anulării autorizaţiilor şi a retragerii permiselor s-a numărat păstrarea armelor în condiţii necorespunzătoare – în torpedoul autoturismului, în garaje, case de vacanţă, sub pat, în bucătărie sau în şifonier – şi existenţa antecedentelor penale.

Peste 450 de amenzi în valoare de 227.512 lei au fost date din 10 octombrie 2011 până în 27 ianuarie 2012 deţinătorilor de arme şi muniţii letale şi neletale, cu ocazia unei acţiuni desfăşurate în Capitală de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (SAESP).

Poliţiştii SAESP, împreună cu cei ai sectoarelor şi secţiilor de poliţie, au descoperit 35 de infracţiuni la regimul armelor.

Au fost ridicate, în vederea confiscării, două arme letale, 15 arme de tir cu aer comprimat, 13 pistoale cu gaze, trei pistoale cu proiectile de cauciuc, un pistol de semnalizare şi 52 de bucăţi de muniţie letală„, se arată într-un comunicat remis de Poliţia Română citat de Mediafax..

Poliţiştii au constatat, în urma controalelor, că 6.380 de persoane s-au mutat la alte adrese în Bucureşti sau în ţară.

Situaţia a 4.386 dintre aceste cazuri a fost clarificată, iar restul de 1.994 persoane urmează a fi verificate de SAESP.

Din totalul de 27.612 deţinători legali de arme şi muniţii aflaţi în evidenţe, 26.145 au fost verificaţi în cadrul acestei acţiuni.

Acţiunea a avut scopul de a identifica deţinătorii de arme şi muniţii care prezintă pericol pentru ordinea publică, siguranţa naţională, viaţa şi integritatea corporală a persoanelor, verificarea condiţiilor de asigurare a securităţii armelor şi muniţiilor, verificarea valabilităţii documentelor în care sunt înscrise armele şi muniţiile deţinute, precum şi aducerea la cunoştinţa posesorilor de arme şi muniţii a modificărilor survenite în legislaţia în domeniu„, se mai arată în comunicatul Poliţiei Române.