Sute de mii de persoane au ieşit în stradă la Barcelona pentru unitate şi împotriva declarării independenţei Cataloniei

Sute de mii de persoane au manifestat duminică la Barcelona pentru unitate şi împotriva declarării independenţei Cataloniei, anunţă presa străină. Demonstraţia vine a doua zi după cea de la Madrid, de sâmbătă, când mii de oameni au manifestat pentru unitatea Spaniei şi apărarea Constituţiei.

RomaniaTV.net
29 oct. 2017, 11:59
Sute de mii de persoane au ieşit în stradă la Barcelona pentru unitate şi împotriva declarării independenţei Cataloniei

Manifestaţia a fost organizată de către Societatea Civilă Catalană şi se desfăşoară sub sloganul „Toţi uniţi – Catalonia este Spania”.

Organizatorii marşului susţin că scopul acestuia este de a apăra integritatea teritorială a Spaniei şi se opun „atacului asupra democraţiei” comis de autorităţile din Catalonia. Sâmbătă, la Madrid au avut loc manifestaţii similare.

Membrii Parlamentului regional al Cataloniei au adoptat vineri – cu 70 de voturi la zece şi două abţineri – o moţiune prin care înfiinţează Republica catalană.

După adoptarea moţiunii de către parlamentul catalan, premierul spaniol Mariano Rajoy a destituit Guvernul regional, a dizolvat Parlamentul catalan şi a convocat alegeri regionale anticipate la 21 decembrie.