Mii de persoane strigă „Putin, bea un ceai!” pe străzile din Rusia

Mii de persoane au ieşit sâmbătă în stradă la Habarovsk, un oraş în Extremul Orient rus, în semn de protest faţă de modul cum gestionează preşedintele rus Vladimir Putin o criză politică regională şi faţă de presupusa otrăvire a opozantului Aleksei Navalnîi, relatează Reuters.

RomaniaTV.net
29 aug. 2020, 14:21
Mii de persoane strigă „Putin, bea un ceai!” pe străzile din Rusia

„Putin, bea un ceai!”, au scandat manifestanţii, referindu-se la circumstanţele în care opozantul Aleksei Navalnîi s-a simţit rău săptămâna trecută.

Transferat în Germania, avocatul în vârstă de 44 de ani şi blogger anticorupţie a fost plasat într-o comă indusă.

Aleksei Navalnîi este în continuare în comă indusă, dar starea sa este stabilă, au anunţat vineri medicii germani, care, potrivit unor surse citate de publicaţia Der Spiegel, suspectează că substanţa toxică utilizată în atacul care l-a vizat pe disidentul rus este de tip militar.

Locutorii Habarovskului, un oraş situat la aproximativ 6.100 de kilometri est de Moscova, manifestează săptămânal după arestarea la 9 iulie a lui Serghei Furgal, în urma unor acuzaţii de crimă formulate împotriva acestui popular guvernator al regiunii.

Susţinătorii lui Furgal denunţă această arestare drept o decizie politică şi cer eliberarea acestuia şi un proces corect.

În cadrul manifestaţiei, ei au denunţat, prin mesaje inscripţionate pe pancarte, „reprimarea” şi „dictatura” şi cer ca Furgal să fie eliberat şi să se întoarcă la Habarovsk.

Citeşte şi: Medicii germani au descoperit cu ce a fost otrăvit Aleksei Navalnîi: „Pacientul încă este la terapie intensivă, în comă indusă”