Moarte eroică deasupra Mării Negre. Colonelul ucrainean care a condus „Fantomele Kievului” a fost ucis în misiune

În bătălia de la Marea Neagră, a murit un pilot ucrainean, colonelul Mihailo Matiuşenko, poreclit Bunicul, care a condus brigada-pilot „Fantomele Kievului”, a anunţat Anatoli Fedoruk, primarul orașului Bucha.

03 oct. 2022, 10:00
Moarte eroică deasupra Mării Negre. Colonelul ucrainean care a condus „Fantomele Kievului” a fost ucis în misiune

Colonelul Mihailo Matiuşenko, în vârstă de 61 de ani, a zburat cu multe tipuri de avioane militare și civile şi a servit în diferite unități militare, iar înainte de război a lucrat ca manager al uneia dintre companiile aeriene ucrainene.

A fost o persoană de succes, nu s-a lăudat niciodată cu ceea ce a făcut de fapt. Având o poziție civică activă, a condus formarea forțelor de ordine. Mihail Matiușenko, supranumit „Bunicul”, a transmis generației tinere experiența sa neprețuită de muncă„, a scris Fedoruk, pe Facebook.

Citeşte şi Institutul pentru Război: Schimbări dramatice la Moscova, Putin se află într-o situaţie foarte periculoasă

După ce Matiuşenko a preluat comanda Brigăzii 40 de Aviație Tactică „Fantomele Kievului”, aceasta nu a suferit pierderi în aer. „Odată cu sosirea colonelului Matyushenko la conducere, Brigada 40 de Aviație Tactică nu a suferit pierderi în aer. Toți piloții din „Fantomele Kievului” s-au întors în viață”, a mai scris Fedoruk.

„Într-o noapte, Bunicul s-a repezit într-o luptă aeriană pe un L-39, simulând un atac cu avionul său MiG-29 asupra unei perechi de Su-30. Această misiune a fost ultima pentru Mihail Matiuşenko, pilotul care pe 2 octombrie a plecat în ultima sa călătorie, acasă, spre Bucha”, scrie glavcom.ua.

Citeşte şi Un oligarh rus dezvăluie planul de înlăturare a lui Putin din interior: „Oameni importanţi discută despre asta. În orice mod, va părăsi spaţiul public”