Mii de studenţi protestează pe străzile Londrei împotriva măririi taxelor de şcolarizare

Mii de studenţi marşăluiesc în Londra pentru a protesta împotriva măririi taxelor de şcolarizare şi a reducerii fondurilor pentru universităţi.

RomaniaTV.net
09 nov. 2011, 15:23
Mii de studenţi protestează pe străzile Londrei împotriva măririi taxelor de şcolarizare

Studenţii mărşăluiesc prin City, districtul financiar al Capitalei, şi plănuiesc să se oprească în faţa Catedralei St Paul unde sunt campaţi manifestanţii anti-capitalism.

Securitatea este sporită pe străzile londoneze. Aproximativ 4.000 de ofţeri de la poliţia metropolitană au fost trimişi pentru a urmări marşul studenţilor. Poliţia a primit permisiunea de a folosi gloanţe de cauciuc dacă situaţia degenerează.

BBC News a anunţat ca forţele de ordine au arestat deja câţiva protestatari. Unii studenţi s-au rupt de grupul care mărşăluia şi şi-au montat corturi în Trafalgar Square.

Anul trecut studenţii s-au ciocnit violent cu forţele de ordine în cadrul protestelor împotriva măririi taxelor de şcolarizare.

UPDATE: Poliţia estimează că aproape 2.500 de protestatari au luat parte la demonstraţie. În total, poliţia a arestat 20 de participanţi la protest.