Mii de tineri adunaţi pe plajă în Vama Veche au fost dispersaţi de poliţie VIDEO

Intervenţia jandarmirolor la o petrecere ad-hoc de pe plajă nu a fost violentă, tinerii părăsind zona de bunăvoie.

01 mai 2021, 22:51
Mii de tineri adunaţi pe plajă în Vama Veche au fost dispersaţi de poliţie VIDEO

Florin Cîţu a anunţat pe Facebook că va veni în Vama Veche când vom scăpa de pandemie, dar de 1 Mai în staţiunea de la Marea Neagră au ajuns jandarmii. Mii de tineri adunaţi sâmbătă noaptea, pe plajă, în Vama Veche au fost dispersaţi de poliţie şi jandarmi.

Tinerii din Vama Veche s-au adunat spontan în jurul unei boxe mobile din care se revărsau ritmuri hip-hop şi versuri BUG Mafia.

Florin Cîţu, răspuns pentru tinerii care l-au chemat în Vama Veche: Vă promit că ne vedem

De la câteva zeci, grupul a crescut la câteva sute de persoane. În cele din urmă, mii de tineri au luat, pentru scurt timp, plaja în stăpânire, ca în vremurile bune dinainte de pandemie, transmite Romania TV, dar au fost împrăştiaţi de forţele de ordine. Diana Şoşoacă, în direct la România TV, le-a cerut poliţiştilor să respecte libera circulaţie garantată de Constituţie.

Zeci de mii de turiști își petrec acest weekend la mare, în minivacanța de Paște, care coincide și cu cea de 1 Mai, momentul de debut al sezonului estival. Din cauza pandemiei, petrecerile sunt interzise. În nicio stațiune, cluburile și terasele nu pot rămâne deschise după ora 22:00. Așa s-a întâmplat și aseară în Vama Veche, cunoscută pentru petrecerile care se încheiau după răsăritul soarelui.

Marea relaxare în Capitală. Restaurantele şi sălile de spectacol se deschid de marţi

Aproximativ 26.000 de efective ale MAI vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă în perioada Sărbătorilor Pascale

Aproximativ 26.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri şi piloţi ai MAI vor fi pregătiţi să intervină, în perioada Sărbătorilor Pascale, pentru menţinerea ordinii publice, prevenirea faptelor antisociale, sprijinirea cetăţenilor în cazul unor situaţii de urgenţă şi descurajarea activităţilor sau comportamentelor care pot favoriza răspândirea virusului SARS-CoV-2, a informat, joi, Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat al MAI transmis AGERPRES, Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat efective suplimentare pe traseele care sunt de obicei aglomerate în astfel de perioade, dar şi în localităţile în care se aşteaptă o prezenţă numeroasă de oameni, respectiv în staţiunile turistice de pe litoral sau de la munte şi în localităţile în care se află lăcaşuri de cult care atrag an de an mii de credincioşi.