Mii de ucraineni protestează în orașele Herson, Kahovka şi Berdyansk, ocupate acum de ruşi! FOTO – VIDEO

Mii de cetățeni ucraineni protestează față de războiul din Ucraina în orașele Herson, Kahovka și Berdyansk, ocupate acum de armata rusă.

20 mart. 2022, 19:28
Mii de ucraineni protestează în orașele Herson, Kahovka şi Berdyansk, ocupate acum de ruşi! FOTO – VIDEO

Mii de ucraineni manifestă pașnic pe străzile din localitățile ocupa de armata rusă, Herson, Kahovka și Berdyansk. Protestatarii se manifestă pașnic și nu au raportate incidente în orașele Herson și Kahovka.

Potrivit localnicilor din Berdiansk, militarii ruși ar fi încercat să disperseze protestatarii. În orașul ucrainean Berdiansk s-ar fi adunat la miting aproximativ 250 de persoane. După cum se poate observa într-un video distribuit pe rețelele de socializare, militarii ruși au încercat să disperseze mulțimea folosind forța. Au început să-i bată și să-i rețină pe cei care protestau împotriva războiului din Ucraina.

CITEȘTE ȘI: Volodimir Zelenski e pregătit pentru negocierile cu Putin: Eșecul ar putea însemna Al Treilea Război Mondial!

CITEȘTE ȘI: Lovitură totală pentru Vladimir Putin. La Kremlin se pregătește eliminarea președintelui Rusiei, spun serviciile ucrainene
 

Potrivit unei postări făcute, pe Twitter, de postul de știri Ukrayinska Pravda, oamenii din orașul ucrainean au ieșit pe străzi cu steaguri și strigă “Herson este Ucraina”.

De menționat este faptul că în Herson, forțele militare ruse au încercat să introducă un regim administrativ-poliţienesc, potrivit Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.

„Pe teritoriul regiunii Herson, inamicul încearcă să introducă un regim administrativ-poliţienesc, creând şi un sistem de birouri ale comandamentului rus pentru a menţine „ordinea” în localităţile ocupate temporar de ruşi”, se arată în comunicatul transmis de autorităţi, potrivit Libertatea.ro

Pe data 2 martie, Herson, localitate aflată în sudul Ucrainei, a devenit primul mare oraş cucerit de armata rusă şi separat de restul ţării. Cu toate acestea, locuitorii din Herson ies zilnic în stradă pentru a protesta împotriva rușilor.

Citeste mai mult: adev.ro/r91t2s