Volodimir Zelenski e pregătit pentru negocierile cu Putin: Eșecul ar putea însemna Al Treilea Război Mondial!

Volodimir Zelenski a declarat pentru CNN că este "gata pentru negocieri" cu preşedintele rus Vladimir Putin. Președintele Ucrainei avertizează însă că, dacă acestea eşuează, "ar însemna că acesta este un al Treilea Răboi Mondial".

20 mart. 2022, 17:21
Volodimir Zelenski e pregătit pentru negocierile cu Putin: Eșecul ar putea însemna Al Treilea Război Mondial!

Volodimir Zelenski e pregătit pentru negocierile cu Putin. „Sunt pregătit pentru negocieri cu el. Sunt pregătit de doi ani. Şi cred că fără negocieri nu putem opri acest război”, a declarat Zelenski, duminică, într-un interviu pentru CNN.

Volodimir Zelenski e pregătit pentru negocierile cu Putin: Eșecul ar putea însemna Al Treilea Război Mondial!

„Cred că trebuie să folosim orice format, orice şansă pentru a avea o posibilitate de negociere, posibilitatea de a vorbi cu Putin. Dar dacă aceste încercări eşuează, ar însemna că acesta este un al Treilea Război Mondial”, a adăugat el.

Zelenski a îndemnat la noi negocieri zilele acestea, în timp ce se apropie a patra săptămână a invaziei Rusiei în Ucraina. Într-un mesaj video postat sâmbătă, el a cerut discuţii „fără întârziere”, avertizând că în caz contrar pierderile Rusiei vor fi „uriaşe”.

„Noi am insistat mereu pentru negocieri. Am oferit întotdeauna dialog, am oferit soluţii pentru pace”, a spus el. „Şi vreau să mă audă toată lumea, în special la Moscova. E timpul să ne întâlnim. E timpul să vorbim. E timpul să refacem integritatea teritorială şi dreptate pentru Ucraina”.

Anterior, Zelenski a spus că priorităţile sale la negocieri sunt clare: „Sfârşitul războiului, garanţii de securitate, suveranitate, refacerea integrităţii teritoriale, garanţii reale pentru ţara noastră, protecţie reală pentru ţara noastră”.

Zece milioane de persoane au fugit din casele lor în Ucraina din cauza războiului „devastator” condus de Rusia, a declarat duminică Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru refugiaţi Filippo Grandi.

Forțele ucrainene susțin că au ucis un ofițer de rang înalt al marinei ruse, fiind cel mai recent lider militar rus omorât în luptele intense în primele trei săptămâni ale invaziei, relatează BBC. Invazia rusă a Ucrainei este „destul de demoralizată și destul de blocată”, spune fostul șef al serviciilor de informații pentru apărare din Regatul Unit, relatează BBC.

Ucraina susține că există un risc ridicat ca un atac asupra regiunii Volyn din vestul țării să fie lansat din Belarus, a declarat duminică biroul președintelui Volodimir Zelenski, citând armata, relatează Reuters.

Citește și: Lovitură totală pentru Vladimir Putin. La Kremlin se pregătește eliminarea președintelui Rusiei, spun serviciile ucrainene