Miliardarii Europei se strâng la Balc pentru vânătoarea de mistreţi

Oaspeţi de seamă sunt aşteptaţi şi în acest an la deja celebra vânătoare de mistreţi de la Balc, organizată de omul de afaceri Ion Ţiriac. Pe domeniul de vânătoare din judeţul Bihor vor ajunge miliardari din industria auto, bancară, sau din lumea sportului.

RomaniaTV.net
12 ian. 2012, 10:56
Miliardarii Europei se strâng la Balc pentru vânătoarea de mistreţi

În anii trecuţi, la Balc au sosit magnaţi ca Wolfgang Porsche sau Klaus Mangold, tenismenii Boris Becker şi Goran Ivanisevic, sau prinţul Dimitrie Sturdza.

Printre invitaţii de anul acesta se numără Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului auto, Georges Marsan, primarul din Monte Carlo, Frantz Rauch, cel mai mare producător de sucuri din Europa, Klaus Mangold, fostul preşedinte al grupului Daimler-Chrysler, Alfred Baumhauer, designer al celebrului brand Cartier şi prinţul Dimitrie Sturdza.

Oaspeţii de lux vor fi poftiţi apoi la masă. Anul trecut au mâncat ciorbă de mistreţ, borş de miel şi coaste de porc la grătar cu sos de roşii şi usturoi.

Vânătoarea de anul acesta se va desfăşura într-un ţarc de 1.000 de hectare.

Imediat după invitaţiile trimise miliardarilor din Europa, au fost anunţaţi de eveniment şi inspectorii sanitar-veterinari. Ei vor verifica vânatul care va fi trimis unor cămine de copii şi bătrâni.

Ca în fiecare an, pentru partida de vânătoare vor fi recrutaţi din satele din zonă cel puţin 50-60 de gonaci şi vânători. Anul acesta tradiţionala partidă de la Balc va dura numai două zile, vineri şi sâmbătă, spre deosebire de alţi ani, când oaspeţii rămâneau şi duminica.

Avioanele private cu care vor veni VIP-urile pe aeroportul din Oradea au la dispoziţie un terminal modernizat de curând şi o pistă recondiţionată după standarde europene.