Jeffrey Epstein a lăsat un testament cu două zile înainte de a se sinucide

Cu numai două zile înainte de a se sinucide, miliardarul Jeffray Epstein a semnat un testament prin care lăsa toată averea lui unui trust cu beneficiari necunoscuţi, potrivit New York Post, citând documente judiciare.

20 aug. 2019, 06:53
Jeffrey Epstein a lăsat un testament cu două zile înainte de a se sinucide

Potrivit unor documente înregistrate în Insulele Virgine americane, Jeffray Epstein a lăsat o avere cifrată la aproximativ 577 milioane de dolari unui trust numit „Trust 1953”, scrie publicaţia New York Post.

Această metodă este o metodă clasică pentru a proteja confidenţialitatea beneficiarilor testamentului, potrivit unui avocat.

În Testament nu a fost nominalizat niciun beneficiar care identifică numai persoanele însărcinate cu executarea documentului, a mai precizat publicaţia americană.

Epstein avea numeroase proprietăţi în toată lumea.

În testament, vasta reşedinţă a finanţistului din Manhattan unde se spune că abuza sexual minore, unele dintre acestea având numai 14 ani, a fost evaluată la aproximativ 56 milioane de dolari. Urmează un ranch, „Nouveau Mexique”, evaluat la 17 milioane de dolari. 

O proprietate pariziană de pe avenue Foch figurează în testamentul magnatului şi este estimată la 8,6 milioane de dolari, precum şi două proprietăţi în Insulele Virgine – Little St James Island, supranumită şi „insula pedofiliei”, toate acestea evaluate la 85 de milioane în total.

În afară de bunuri imobiliare, miliardarul deţinea acţiuni de 307 milioane de dolari şi alte plasamente, precum şi 56 de milioane în lichidităţi şi 18,5 milioane pentru avioanele private, vapoare şi maşini, precizează aceeaşi sursă.

Alte documente depuse în cadrul testamentului includ Certificatul de deces al lui Epstein, datat în 15 august şi fără să fie însă vreo cauză precizată în aceste documente. 

Moartea miliardarului a fost confirmată, oficial, ca fiind sinucidere prin spânzurare de către medicul şef legist din New York, în data de 16 august.