Miliardarul Robert Durst, găsit vinovat pentru uciderea celei mai bune prietene. Cu mai multe crime la activ, Durst a fost catalogat drept „psihopat narcisist”

Miliardarul american Robert Durst (78 de ani) a fost condamnat pentru uciderea celei mai bune prietene ale sale, Susan Berman.

18 sept. 2021, 11:33
Miliardarul Robert Durst, găsit vinovat pentru uciderea celei mai bune prietene. Cu mai multe crime la activ, Durst a fost catalogat drept „psihopat narcisist”

Crima a avut loc în anul 2000, miliardarul urmărind astfel să o împiedice pe Berman (55 de ani) să vorbească cu poliţia despre dispariţia soţiei lui, relatează BBC. Berman a fost găsită împuşcată în cap în casa ei din Beverly Hills. Anchetatorii l-au numit pe Durst „psihopat narcisist”.

Uciderea femeii a fost subiectul documentarului HBO The Jinx. În documentar, Durst este auzit murmurând în sinea lui: „Ce naiba am făcut? I-am ucis pe toţi, desigur„.

Citeste si Un sequoia uriaş, Generalul Sherman, a fost împăturit în aluminiu pentru a fi protejat de foc

Cu câteva ore înainte de difuzarea ultimului episod, autorităţile l-au arestat pe Durst în New Orleans. Juraţii au vizionat fragmente din documentar chiar în timpul procesului.

Susan Berman a fost scriitoare de cărţi poliţiste, iar în perioada în care acesta era suspectat de uciderea soţiei sale, Durst era purtătoarea lui de cuvânt.

Miliardarul Robert Durst, crime pe bandă rulantă

La o audiere anterioară, avocatul lui Durst s-a opus ca juraţilor să le fie prezentate şi secvenţe din All the Good Things, un film din 2010 despre căsătoria sa. Filmul descrie viaţa magnatului, arătându-l ca pe un criminal.

Soţia lui Durst, Kathleen McCormack, studentă la medicină, a dispărut în 1982 şi se presupune că a murit.

La scurt timp după verdictul de vineri, familia femeii ucise a dat o declaraţie prin care le-a solicitat procurorilor din districtul Westchester din New York să-l judece pe Durst.

Sistemul de justiţie din Los Angeles a servit în cele din urmă familiei Berman. Acum este timpul ca Westchester să facă acelaşi lucru şi pentru familia McCormack„, au spus ei.

Citeste si Scandal diplomatic uriaş, cu miză de zeci de miliarde de dolari. Franţa îşi retrage ambasadorii din SUA şi Australia

Anchetatorii au ajuns la concluzia că Durst a ucis nu mai puţin de trei persoane – al treilea fiind un vecin în vârstă, Morris Black. Acesta ar fi descoperit identitatea lui Durst în 2001 în timp ce se ascundea în Texas.

În cazul acestei crime, însă, Durst a fost achitat, motivaţia lui fiind aceea că l-a ucis fiind în legitimă apărare.

Miliardarul urmează să-şi afle sentinţa la 18 octombrie.