Milionar de etnie romă, reţinut de procurori pentru mărturie mincinoasă VIDEO

Se scufundă corăbiile pentru milionarul rom Dan Bârcină. După ce a devenit celebru pentru că şi-a adus fiica la nuntă cu elicopterul, acum este acuzat de mărturie mincinoasă într-un dosar de cămătărie. El a fost reţinut aseară pentru 24 de ore. Rudele bărbatului au făcut un scandal monstru la Parchetul din Gorj.

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 06:34
Milionar de etnie romă, reţinut de procurori pentru mărturie mincinoasă VIDEO

Dan Bârcină a fost adus de la Bucureşti de poliţişti, pentru că refuza să vină la audieri, iar procurorii l-au reţinut pentru 24 de ore.

În calitate de martor cu ocazia audierii a declarat fapte care nu corspund adevărului într-un dosar care vizează comiterea infracţiunilor de spălare de bani şi şantaj„, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Mai exact, milionarul rom ar fi minţit la audierile procurorilor în cazul interlopului Doru Şerban cunoscut drept Habitu. Acesta este cercetat pentru că ar fi dat bani cu camătă mai multor oameni de afaceri. Ulterior, Habitu i-a şantajat până ce i-a adus la faliment. Avocata milionarului rom nu înţelege de ce nu a fost reţinut şi interlopul pentru care ar fi minţit clientul ei.

Strict dosarul lui Bârcină vizează numai mărturie mincinoasă. În ce ar consta? În faptul că a declarat că ar fi făcut anumite împrumuturi de la Habitu şi că ar fi fost şantajat să restituie banii. Lucru care nu este real pentru că nu s-a împrumutat cu nicio sumă de bani„, a spus Mihaela Greblă, avocat.

Habitu este şi el cercetat de procurori, iar poliţiştii au efectuat mai multe descinderi în locuinţele lui, dar nu l-au reţinut.