Milionarii României divorţează de frica procurorilor. Ioan Niculae şi Dinu Patriciu, despărţiri suspecte VIDEO

Ioan Niculae, împreună cu soția, amanta și cu fiica sa sunt urmăriți penal pentru că au încercat să ascundă averea de sechestrul anchetatorilor. Procurorii DIICOT suspectează că divorțul celui mai bogat român este o făcătură. Potrivit România TV, aceeași suspiciune a existat și în cazul unui alt milionar celebru, Dinu Patriciu.

26 iun. 2014, 14:03
Milionarii României divorţează de frica procurorilor. Ioan Niculae şi Dinu Patriciu, despărţiri suspecte VIDEO

Familia extinsă a lui Ioan Niculae a avut parte de un șoc joi dimineață. Procurorii DIICOT au început urmărirea penală împotriva amantei miliardarului, dar și împotriva soției și fiicei acestuia. Primele care au pășit pragul anchetatorilor au fost soția și fiica miliardarului. Ele au aflat că sunt urmărite penal pentru spălare de bani și sustragere de bunuri sub sechestru. La scurt timp au ajuns și Ioan Niculae cu amanta sa. Procurorii îi suspectează că au înstrăinat averea estimată la 1,2 miliarde de euro în mod nelegal.

Citeşte şi Ioan Niculae, la DIICOT. Acuze GRAVE pentru CEL MAI BOGAT ROMÂN, familia şi AMANTA lui

Ioan Niculae este cercetat după ce i-a vândut amantei o moșie cu un milion de lei, iar apoi moșia a fost pusă gaj la bancă pentru o sumă de 9 ori mai mare. Mai mult, acțiunile Interagro, principala sursă a averii lui Niculae, au fost trecute pe numele amantei Nicoleta Mariana Toncea și al fiicei Adina Niculae. Tot fiicei i-a vândut și o vilă din București, deși era sub sechestru. Mai mult, membrii familiei Niculae au fost ajutați de mai mulți angajați de la cadastru și cartea funciară. Ei au întârziat punerea sub sechestru dictată de procurori, astfel încât Niculae să apuce să își vândă proprietățile.

Chiar dacă soția miliardarului a contestat în cadrul proceselor de partaj și divorț aceste tranzacții, procurorii susțin că nici ea nu ar fi fost străină de acțiunile soțului. Cei doi sunt în proces de divorț încă de la începutul anului trecut.

Ioan Niculae este anchetat după ce ar fi obținut gaze naturale la prețuri preferențiale pentru firmele sale. El ar fi fost ajutat de fostul ministru al economiei Adriean Videanu, și el inculpat în dosar. Procurorii au pus sechestru pe mare parte din bunurile lui Niculae. Averea sa cuprinde numeroase proprietăți de lux și afaceri importante. De exemplu, domeniul său de la Zimnicea este impresionant şi se întinde pe câteva hectare. În Bucureşti deţine o casă cu o suprafaţă de 1.800 de mp şi o curte de 7.000 mp. De asemenea, la Făţana, în judeţul Teleorman, are o casă de vânătoare, pe un domeniu cu vânat aflat chiar pe malul Dunării.

Ioan Niculae este proprietarul grupului de firme Interagro şi patronul clubului de fotbal Astra Giurgiu. Are afaceri în domeniul imobiliarelor şi în agricultură. Miliardarul se mândreşte şi cu 10 maşini, printre care un Lexus, un Hammer şi două Bentley. Acestora li se adaugă un avion pe care a dat 14 milioane de dolari.

Procurorii DIICOT nu sunt la primul dosar de acest fel. Și divorțul lui Dinu Patriciu a trecut prin lupa anchetatorilor. Procurorii DIICOT au ridicat de la judecătoria sectorului 1, unde se disputa divorțul soților Patriciu, toate actele referitoare la averea miliardarului.

Citeşte şi Răsturnare de situaţie în cazul divorţului lui Dinu Patriciu. Ce au decis judecătorii

Patriciu este judecat în procesul Rompetrol, cu un prejudiciu care se apropie de 100 de milioane de dolari. Averea lui este estimată chiar de el la 190 de milioane de euro, în condițiile în care soția lui susține în cadrul procesului de partaj că depășește două miliarde de euro.

Între omul de afaceri şi soţia care i-a fost alături 19 ani se dă acum o luptă crâncenă pentru conturi în străinătate, iahturi, case şi vile de lux, dar şi câteva colecţii de haine şi accesorii foarte valoroase.