Milionarul turc care a accidentat poliţistul riscă ÎNCHISOARE pe viaţă. El va fi acuzat de OMOR calificat

Omul de afaceri turc Abdullah Atas va fi acuzat de omor calificat, în urma decesului poliţistului Gheorghe Ionescu, riscând o pedeapsă de 15 - 25 de ani de închisoare sau detenţiune pe viaţă, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

RomaniaTV.net
21 aug. 2015, 07:19
Milionarul turc care a accidentat poliţistul riscă ÎNCHISOARE pe viaţă. El va fi acuzat de OMOR calificat

Încadrarea faptei comise pe 2 august de omul de afaceri turc care l-a accidentat grav pe poliţistul de la Rutieră neoprind maşina la semnalele acestuia se schimbă din tentativă de omor în omor calificat.

Astfel, Atas riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 15 şi 25 de ani sau închisoare pe viaţă.

Decesul poliţistului Gheorghe Ionescu a fost declarat vineri dimineaţă, la ora 7.00.

Trupul neînsufleţit al bărbatului va fi dus la Institutul Naţional de Medicină Legală, pentru autopsie.

Gheorghe Ionescu era în comă, la Spitalul Floreasca, după ce a fost accidentat grav de un om de afaceri turc, care nu a oprit maşina la semnalele poliţistului. Acesta a încercat să îl determine să oprească şi a fost luat pe capotă şi apoi aruncat în stradă.

CITEŞTE ŞI Poliţistul accidentat de milionarul turc A MURIT: „Dulăul” a stat în comă trei săptămâni

Soţia sa a început săptămâna aceasta o campanie de strângere de fonduri pentru a putea să îşi transfere soţul la o clinică din Israel. Aceasta a anunţat marţi, după ce şi-a vizitat soţul la spital, că este în stare extrem de gravă, fiind în comă indusă şi având nevoie de o intervenţie chirurgicală, pe care ea ar dori să o facă la un spital din Israel.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat joi, după ce, împreună cu ministrul de Interne, l-a vizitat la Spitalul Floreasca pe poliţistul Gheorghe Ionescu, că acesta este în stare critică şi acum nu ar suporta transportul în Israel, dar când se va putea, sunt pregătite fonduri şi un avion.

Potrivit medicilor, poliţistul a suferit politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple şi edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale şi fractură sternală, contuzie pulmonară stângă şi hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică şi multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subţire, contuzie renală stângă şi hematom retroperitoneal minim. El a suferit multiple intervenţii chirurgicale, fiindu-i montat şi un senzor de monitorizare a presiunii intracraniene.

Accidentul s-a produs în 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Accidentul a fost provocat de omul de afaceri turc Abdullah Atas, căruia poliţistul i-a făcut semn să oprească. Acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la Rutieră a accelerat şi l-a lovit. Poliţistul a fost târât pe capotă pe o distanţă aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri. Poliţiştii au stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie şi mergea cu o viteză de 180 – 200 de kilometri la oră.

Omul de afaceri Abdullah Atas a fost arestat preventiv în 3 august, de Tribunalul Bucureşti.