Militar mort în timpul pregătirilor pentru parada de 1 Decembrie

Un militar a murit, vineri dimineața, în gara din Alba Iulia, în timpul descărcării unor tancuri pentru Parada de 1 Decembrie. Din primele informaţii, bărbatul s-a electrocutat. Echipajele de intervenție au fost chemate la fața locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru el. 

RomaniaTV.net
23 nov. 2018, 08:09
Militar mort în timpul pregătirilor pentru parada de 1 Decembrie

Este vorda despre plutonierul Orosz Alexandru, mecanic conductor la Complexul antiaerian Gepard din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană “POTAISSA”, care venea cu convoiul de la Turda. Accidentul s-a produs în timpul descărcării unor tancuri care urmau să participe la parada de 1 Decembrie de la Alba Iulia.

Bărbatul s-a electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară, anunţă MApN într-un comunicat de presă. 

„Este un moment nefericit pentru noi. Din păcate, un militar în această dimineață și-a pierdut viața. Voiam să fie un moment de bucurie pentru toți românii, dar anunțăm că azi (vineri, n.r) un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Potaissa, localitatea Turda, județul Cluj, care executa o misiune pe timpul debarcării tehnice militare în Gara Alba Iulia, tehnică ce urma să participe la ceremonia militară din 1 decembrie, și-a pierdut viața. A fost surprins în timpul manevrelor de debarcare a tehnicii de un arc electric. (…) Conducerea MApN e alături de familia militarului. Comanda unității a stabilit o echipă care să cerceteze cauzele producerii acestui tragic eveniment”, a declarat colonelul Oliver Anghel, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

La fața locului s-au deplasat un echipaj al IPJ Alba și Isu Alba. Potrivit unui martor, când militarul a ieşit din tancul aflat în convoi pe linia de cale ferată, s-a produs un arc electric şi s-a auzit „o bubuitură”.

„A fost aruncat ca o păpuşă”, a spus acesta.

O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” cercetează cauzele producerii accidentului, fiind anunțat deja Parchetul Militar Cluj. 

Plutonierul Orosz Alexandru avea 33 de ani, era necăsătorit și avea un copil. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2007, cu o misiune în Afganistan.