Militarii decedaţi în accidentul din judeţul Argeş, înaintaţi la gradul de sublocotenent

Militarii decedaţi în urma accidentului din data de 29 iunie, din zona localităţii Valea Urdii, judeţul Argeş, au fost înălţaţi în gradul de sublocotenent post-mortem, anunţă Ministerul Apărării Naţionale. Cei trei vor fi înmormântaţi duminică, cu onoruri militare.

RomaniaTV.net
30 iun. 2017, 18:34
Militarii decedaţi în accidentul din judeţul Argeş, înaintaţi la gradul de sublocotenent

Plutonierului-major Mihai Ionuţ Toma, caporalului clasa a III-a George-Emilian Catană şi caporalului clasa a III-a Petre Cristian Toader le-a fost acordat gradul de sublocotenent la propunerea şefului Statului
Major General, în semn de recunoştinţă şi apreciere a înaltului profesionalism, altruismului, curajului şi spiritului de sacrificiu dovedite pe timpul misiunilor încredinţate„, transmite Ministerul Apărării.

Cei trei militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele” vor fi înmormântaţi cu onoruri militare duminică, 2 iulie, începând cu ora 13.00. Mihai Ionuţ Toma va fi înhumat în cimitirul din localitatea Mioarele, sat Măţău, George-Emilian Catană în cimitirul din localitatea Lereşti, sat Voineşti, iar Petre Cristian Toader în cimitirul din Cartierul Mărcuş al municipiului Câmpulung, toate din judeţul Argeş.

La funeralii vor fi prezenţi, alături de familiile îndoliate, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, administraţiei publice locale şi camarazi de arme ai celor trei vânători de munte„, transmite instituţia.

Un camion în care se aflau mai mulţi militari a căzut, joi seara, într-o râpă din localitatea argeşeană Dâmbovicioara. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. MApN a anunţat că în camionul răsturnat se aflau 13 militari. Trei militari au murit, şapte au fost transportaţi la Spitalul Militare din Bucureşti şi doi la Braşov, unul neavând nevoie de internare. În ceea ce priveşte militarii răniţi, toţi sunt în stare stabilă şi se află internaţi în spitale militare.