Presa SUA: Militarii ruși au primit ordinele de atac. Separatiștii ascund muniție printre clădiri ca Ucraina să ucidă civili

Comandanții trupelor rusești ar fi primit ordinele de la cap, anunță CBS. Informațiile ar fi venit de la serviciile secrete ale Statelor Unite.

20 feb. 2022, 20:39
Presa SUA: Militarii ruși au primit ordinele de atac. Separatiștii ascund muniție printre clădiri ca Ucraina să ucidă civili

Militarii ruși au primit ordinele de atac.  Ministrul Apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov, a declarat că separatiştii pro-ruşi plasează artilerie şi vehicule blindate printre clădirile rezidenţiale şi de acolo bombardează aşezările paşnice şi provoacă Ucraina să facă greşeli, transmite serviciul de presă al Ministerului ucrainean al Apărării.

Militarii ruși au primit ordinele de atac. Separatiștii ascund muniție printre clădiri ca Ucraina să ucidă civili

SUA au informaţii despre faptul că armata rusă a primit ordine de invadare a Ucrainei, comandanţii de pe teren făcând planuri cu privire modul în care vor ataca pe câmpul de luptă, susţine televiziunea americană CBS.

Informaţiile obţinute arată că „ei fac tot ce ar face comandanţii americani dacă primesc ordin pentru a merge înainte“, spune David Martin, corespondent CBS News.

Ministrul lituanian de externe Gabrielius Landsbergis a remarcat că decizia Belarusului şi Rusiei de a continua exerciţiile militare comune indică o pregătire evidentă pentru un atac împotriva capitalei Ucrainei.

„Trupele ruse rămân în Belarus, încălcând toate garanţiile de retragere. Aceasta este o pregătire clară pentru un atac asupra Ucrainei în direcţia Kievului şi anexarea Belarusului: un punct de cotitură pentru securitatea ţărilor NATO care se învecinează cu Belarus: Lituania, Polonia, Letonia”, a declarat ministrul de externe lituanian pe Twitter. Potrivit acestuia, în această situaţie, întărirea NATO şi impunerea sancţiunilor UE sunt oportune.

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Koleba, a menţionat că Ucraina solicită o anchetă internaţională cu privire la presupusa bombardare a teritoriului Federaţiei Ruse.

„Ieri am afirmat şi confirm că Ucraina solicită o anchetă internaţională imparţială asupra presupuselor lovituri de obuze ucrainene pe teritoriul Rusiei”, a subliniat Koleba în timpul unui briefing .

Şeful diplomaţiei ucrainene a mai spus: „Nu avem nimic de ascuns, ştim că Ucraina nu a comis niciun astfel de atac. Dacă nici Rusia nu are nimic de ascuns, atunci ar trebui să susţină o anchetă independentă“. Separatiştii pro-ruşi provoacă Forţele Armate ale Ucrainei să întoarcă focul pentru a le acuza din nou de un „genocid” imaginar, a declarat comandantul forţelor comune, generalul locotenent Aleksander Pavliuk.

Citește și: Vladimir Putin vrea un armistițiu rapid! Anunțul făcut de Franța, după discuțiile cu președintele rus!