Vladimir Putin vrea un armistițiu rapid! Anunțul făcut de Franța, după discuțiile cu președintele rus!

Lucrurile par să se calmeze în estul Ucrainei. După discuția între Emmanuel Macron şi Vladimir Putin, se pare că s-a ajuns la un consens.

20 feb. 2022, 18:19
Vladimir Putin vrea un armistițiu rapid! Anunțul făcut de Franța, după discuțiile cu președintele rus!

Vladimir Putin vrea un armistițiu rapid! Se pare că cei doi președinți au convenit duminică să facă tot posibilul pentru a se ajunge rapid la un armistiţiu în estul Ucrainei.

Vladimir Putin vrea un armistițiu rapid! Anunțul făcut de Franța, după discuțiile cu președintele rus!

Cei doi lideri au căzut de asemenea de acord, în cadrul unei convorbiri telefonice, asupra „necesităţii de a privilegia o soluţie diplomatică la criza actuală şi de a face totul pentru a o obţine”, a adăugat preşedinţia franceză.

„Convorbirea telefonică cu preşedintele Putin a durat o oră şi 45 de minute”, a anunţat preşedinţia franceză.

Palatul Elysee a mai precizat că Ministrul francez al Afacerilor Externe, Jean-Yves Le Drian, „se va întâlni cu omologul său rus Serghei Lavrov în următoarele zile”.

Această convorbire telefonică între Macrin și Putin intervine în condiţiile în care tirurile de pe frontul din estul Ucrainei, unde separatiştii ruşi controlează o parte din Donbas din 2014, au cunoscut o creştere spectaculoasă în ultimele zile.

Preşedintele american Joe Biden este pregătit de o întâlnire cu omologul său de la Kremlin Vladimir Putin „în orice moment, indiferent de format”, a afirmat secretarul de stat Antony Blinken.

„Preşedintele Biden este pregătit de o întâlnire cu Putin în orice moment, indiferent de format, dacă acest lucru permite evitarea unui război în Ucraina”, a spus Blinken la CBS.

La CNN, şeful diplomaţiei americane a afirmat că încă este posibilă calea dimplomaţiei „până când tancurile se vor pune în mişcare şi avioanele vor fi pe cer”.

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a plâns, duminică, în timpul unei discuţii cu omologul francez Emmanuel Macron, de “provocările” ucrainenilor în agravarea conflictului cu separatiştii din estul Ucrainei, precizând că ar vrea să se intensifice eforturile diplomatice pentru rezolvarea conflictului, relatează Le Figaro.

Potrivit Kremlinului, Putin ar fi cerut şi ca NATO şi SUA să “ia în serios” exigenţele Rusiei cu privire la securitate, aflate în centrul crizei actuale dintre Moscova şi Occident.

Emmanuel Macron şi Vladimir Putin au discutat duminică la telefon timp de o oră şi 45 de minute.

Citește și: Kievul, presiuni imense pentru sancționarea Rusiei: Este timpul să acţionăm! Vedem cum se desfăşoară evenimentele