Militarii ruși, bolnavi și plini de păduchi: „Mă mănâncă de viu, sunt epuizat!”

Militarii ruși se îmbolnăvesc rând pe rând! În centrele de pregătire ale soldaților sunt focare de infecții și păduchi, iar medicii nu îi pot trata din cauza lipsei de echipamente și medicamente.

28 nov. 2022, 09:47
Militarii ruși, bolnavi și plini de păduchi: „Mă mănâncă de viu, sunt epuizat!”

Furie și neputință pentru militarii ruși care se confruntă cu probleme de sănătate, în centrele de pregătire din Sverdlovsk, regiune a Rusiei, localizată în Munții Urali.

În centrele de pregătire ale soldaților ruși din regiunea Sverdlovsk sunt focare de boli infecțioase, dar medicii nu îi pot trata din cauza lipsei de echipamente și medicamente. Acesta este probabil rezultatul condițiilor supraaglomerate și insalubre din zona lor de antrenament, a scris cercetătorul independent Chris Owen, pe pagina lui de Twitter.

Citiți și: Raport al serviciilor secrete ale Moscovei, picat în mâna ucrainenilor: Rusia are nevoie de 5 milioane de soldaţi pentru a câştiga războiul

Organismul de știri rus independent SOTA raportează că a existat un focar cu o boală respiratorie necunoscută (posibil COVID) în rândul bărbaților mobilizați în zona de antrenament Elanskii, la 129 km est de Ekaterinburg.

„Medicilor locali nu li se asigură echipamentul minim necesar, iar pacienților nu li se asigură medicamente. Astfel, medicii cer prin voluntari să le cumpere 3 fonendoscoape profesionale [un tip de stetoscop]. Și voluntarii colectează medicamente dintr-o listă largă care include nu numai remediile obișnuite pentru răceli, cum ar fi picăturile nazale și pastile pentru gât, ci și analgin, amoxicilină, drotaverină (NO-SPA), lidocaină etc. Autoritățile nu recunosc și nu comentează bolile celor mobilizați”, scrie SOTA.

SOTA notează că bărbații mobilizați trăiesc în condiții extrem de aglomerate, aparent într-un fel de sală de sport, ceea ce probabil a contribuit la răspândirea bolii.

Militar rus: „Păduchii mă mănâncă de viu, sunt epuizat!”

Nu este prima dată când sunt semnalate probleme de sănătate la Elanskii. Un focar masiv de păduchi în rândul mobilizaților a fost raportat în perioada octombrie-noiembrie, potrivit hotnews.ro

„Păduchii mă mănâncă de viu, sunt epuizat. Toată lumea umblă scărpindându-se tot timpul. Nu există suficiente spații de spălat, deoarece tabăra militară nu a fost proiectată pentru un număr atât de mare de oameni. Uneori reușim să ajungem la o înțelegere cu localnicii care își închiriază băile la oră. Oamenii se reunesc în grupuri, își pun banii în comun și merg la baie”, a spus un militar rus.

Ulterior, se pare că a fost instalată o instalație mobilă pentru duș după ce focarul de păduchi a fost raportat de mass-media.

Trei bărbați mobilizați ar fi murit la Elanskii în urma unor probleme de sănătate: unul a avut un infarct, altul a murit de ciroză hepatică și un al treilea s-a sinucis. Aceasta a fost pusă pe seama că nu au fost efectuate controale medicale obligatorii ale mobilizaților.

De asemenea, nu este prima dată când au loc focare de boli infecțioase în centrele de antrenament militar rusesc. La sfârșitul anului 2013, cel puțin un soldat a murit și până la 1.000 ar fi făcut pneumonie la Institutul de Inginerie Blindată din Omsk.

Între timp, soţiile şi mamele soldaţilor ruși trimiși în Ucraina s-au săturat de Putin și de războiul lui.

De câteva săptămâni bune, sute de femei se întâlnesc în întreaga Rusie şi cer prin mesaje video difuzate pe canale de internet în limba rusă ca preşedintele Vladimir Putin să îşi respecte promisiunile făcute.

Citiți și: Soţiile şi mamele soldaţilor ruși trimiși în Ucraina s-au săturat de război și sar la gâtul lui Putin: ”Vladimir, răspunde-ne!”