Mimosa pudica, planta tropicală care se „rușinează” dacă o atingi VIDEO

Mimosa pudica, cunoscută drept mimoza sau planta mişcătoare, este o plantă tropicală neobișnuită extrem de îndrăgită, deoarece frunzulițele ei se strâng în momentul în care este atinsă.

26 feb. 2023, 10:07
Mimosa pudica, planta tropicală care se „rușinează” dacă o atingi VIDEO

Mimosa pudica este o plantă foarte sensibilă, însă este deosebită datorită faptului că își poate mișca frunzulițele. Planta minune crește de obicei în zona tropicală a Americii Centrale si de Sud, însă este cultivată în numeroase regiuni din Europa.

De asemenea, mimosa pudica se găsește și la noi în țară și este una dintre căutate și alese plante. Aparține familiei Fabaceae și este înrudită cu salcâmul și arborele de mătase.

Citiți și: Planta minune menționată în Biblie despre care se spune că vindecă orice boală

De ce își mișcă mimosa pudica frunzele?

Este cunoscută ca fiind o plantă mișcătoare și de la ea provine zicala „sensibilă ca o mimoză”, potrivit wikidepedia.org

Mimosa are frunze de până la 10 cm lungime și sunt asemănătoare celor de ferigă. Ele se mișcă în momentul în care sunt atinse, deoarece așa știe ea să își țină la distanța prădătorii, mișcarea fiind de fapt un mecanism de apărare. De asemenea, planta își mai strânge frunzulițele atunci când este prea cald în încăpere, sau când este așezată la umbră.

Așadar, dacă doriți o plantă cu adevărat specială care să vă binedispună puteți alege mimosa pudica, mai ales că este ușor de întreținut și nici nu costă mult, prețul fiind de peste 10 lei.

Mimosa adoră lumina și este indicat să o poziționați în locuri însorite. Ideal este să o țineți la temperaturi între 20-25℃ (maxim 35), însă poate suporta și temperaturi mai scăzute, de până la 10 grade Celsius. Planta  trebuie odată cel puțin o dată la două zile, deoarece adoră iubește umiditatea.

De asemenea, florile mimosei sunt frumoase și spectaculoase, de culoare roz și înfloresc la sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august.

Citiți și: Năutul, cea mai nutritivă plantă din lume care poate salva omenirea de foamete