Milioane de români riscă amenzi. Nelu Tătaru: „Avem Poliţie, Poliţie locală, Jandarmi, DSU şi Pompieri. Să intervină!”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut vineri un nou apel la respectarea normelor de protecţie pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2, afirmând că pandemia ''nu se tranşează în spitale'', chiar dacă se fac eforturi să se asigure suficiente paturi pentru tratament la ATI sau în celelalte secţii COVID-19.

RomaniaTV.net
27 oct. 2020, 07:14
Milioane de români riscă amenzi. Nelu Tătaru: „Avem Poliţie, Poliţie locală, Jandarmi, DSU şi Pompieri. Să intervină!”

Transportul în comun, mai ales cel de navetişti, şi evenimentele private sunt două dintre cele mai importante locuri unde se petrece infectarea cu coronavirus, spune ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.”Luptăm nu cu o minge, cu un virus, nu îl dă nimeni dintr-o parte în alta, merge el şi nu răspunde la niciun fluier de arbitru. Haideţi să înţelegem că noi facem toţi zid în faţa acestui virus, iar cei din acest zid care sunt loviţi sunt primiţi de sistemul medical„, a mai spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru, despre noi restricţii în România: „Le impunem local, în fiecare comunitate unde avem o transmitere accentuată”

Acesta susţine că sunt tot mai mulţi cei care ignoră regulile de distanţare socială, mai ales în mijloacele de transport în comun şi cere Poliţiei şi Jandarmeriei să facă verificări.

Noi avem o transmitere. Focarele se dezvoltă apoi în comunitate, în transmitere liberă. Sunt locuri unde se produce infectarea – și, din evaluările noastre, sunt evenimente private, transportul în comun de navetiști sunt cele mai importante – și sunt locuri unde se fac focarele, unde merg acești oameni care coboară din acele autobuze, acei oameni care se întorc de la acele evenimente„, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, luni seara, potrivit b1.ro.

Potrivit demnitarului, problema intervine acolo unde oamenii din locurile menţionate mai sus nu poartă mască de protecţie şi nici nu respectă distanţa fizică recomandă de medici în pandemie. 

„Aici intervine partea a doua, în care cineva trebuie să verifice aceste lucruri, iar conform Legii 55, avem Poliţie, Poliţie locală, Jandarmi, DSU şi Pompieri”, a subliniat şeful de la Sănătate.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.844 de noi cazuri de COVID și 79 de decese.

Potrivit GCS, până luni în România au fost confirmate 212.492 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 6.470 de morţi din această cauză.