Ministerul Afacerilor Interne a recepţionat un al doilea lot de 30 de izolete produse în România

Mai mulți specialiști ai Departamentului pentru armamente şi ai Direcţiei Medicale din Ministerul Apărării Naţionale a recepţionat vineri al doilea lot de 30 de izolete de concepţie şi producţie românească, informează un comunicat al MApN.

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 17:35
Ministerul Afacerilor Interne a recepţionat un al doilea lot de 30 de izolete produse în România

Dispozitivele medicale recepţionate, produse în serie după proiectul de cercetare-dezvoltare – „Sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenţi biologici – BIOEVAC”, dezvoltat de cercetători militari din Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie, fac parte din comanda adresată de MApN către SC Stimpex SA, care prevede livrarea unui număr de minim 100 de echipamente, potrivit Agerpres. 

Sistemele recepţionate vor fi distribuite sistemului medical naţional. Producţia de izolete va continua şi în cursul săptămânilor viitoare, pentru a asigura necesarul în creştere al formaţiunilor medicale ale MApN, arată ministerul.

Citește și: Perioada de rezidenţiat pentru medicii din ultimul an, prelungită până pe 31 octombrie. Anunţul ministrului Sănătăţii

Sistemul de evacuare a personalului contaminat cu agenţi biologici – BIOEVAC asigură izolarea temporară şi transportul în siguranţă al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenţi biologici, inclusiv SARS-CoV-2, şi este dotat cu un sistem de filtro-ventilaţie cu presiune negativă. Produsul, dezvoltat de cercetătorii militari împreună cu medicii militari, îndeplineşte standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare şi pe traseul de transport al persoanei infestate, precizează sursa citată.

Proiectul de cercetare-dezvoltare a fost derulat de Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie din cadrul Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM), structură aflată în subordinea Departamentului pentru armamente, şi Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare, aflat în subordinea Direcţiei Medicale a MApN.