Ministerul Comunicaţiilor, campionul ratărilor de proiecte

Ultimul eşec este legat de faptul că ministerul nu a fost în stare să atragă fonduri europene în valoare de 84 milioane de euro, pentru a oferi acces la internet în mediul rural. România TV a făcut un bilanţ al eşecurilor.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 07:38
Ministerul Comunicaţiilor, campionul ratărilor de proiecte

Cazul fondurilor europene pentru internet la sate este ultimul eşec în materie de proiecte al Ministerului Comunicaţiilor. Comisarul european Dacian Cioloş a avertizat recent că România riscă să piardă definitiv banii dacă nu avansează extrem de rapid cu acest proiect.

Deşi sumele sunt disponibile încă din 2007, niciun ministru care s-a perindat de atunci pe la ministerul Comunicatiilor nu a reuşit nici măcar să înceapă proiectul. Mai mult, s-a încercat chiar transferul fondurilor UE către un alt proiect, e-romania, prin care autorităţile promit, de câţiva ani, o bază de date comună şi informatizarea tuturor serviciilor publice.

Un proiect asemănător, ghiseul.ro, nu a reuşit să atragă înscrierea primăriilor în bazele de date, iar ministerul îi ameninţă pe edili cu sancţiuni.

Pe lista eşecurilor mai avem proiectul privind televiziunea digitală terestră. Reprezentanţii companiilor de IT din România consideră că nu există scuză pentru lipsa de eficienţă a ministerului, atâta timp cât avem o industrie IT extrem de performantă şi bine dezvoltată.