Ministerul de Externe a elaborat un ghid cu sfaturi de călătorie pentru Sărbători

În Bulgaria nu este deloc indicat să călătoriţi noaptea. În Slovenia trebuie să anunţaţi la poliţie dacă nu vă cazaţi la hotel ci în altă parte, iar în Cipru se circulă pe partea stângă. Sunt sfaturi de călătorie pentru perioada sărbătorilor date de la Ministerul Afacerilor Externe.

RomaniaTV.net
17 dec. 2011, 16:37
Ministerul de Externe a elaborat un ghid cu  sfaturi de călătorie pentru Sărbători

Dacă alegeţi să mergeţi în Bulgaria de sărbători, aveţi grijă să respectaţi toate regulile de circulaţie căci poliţia, avertizează MAE, suspendă cu uşurinţă permisele auto. În plus, este indicat să nu călătoriţi pe timp de noapte din cauza infracţionalităţii crescute.

Dacă vreţi ca noaptea dintre ani să vă găsească la Turnul Eiffel, aveţi grijă la programarea călătoriei cu avionul căci au existat proteste la compania naţională aeriană franceză. În cazul deplasării la Bethleem, în Israel, pentru slujba de Crăciun, ministerul recomandă atenţie sporită pe toată durata vizitei şi respectarea tuturor instrucţiunilor autorităţilor locale.

Aţi ales o destinaţie exotică, gen Thailanda şi nu aveţi viză? O puteţi obţine la frontieră, valabilitatea ei fiind de 15 zile. Atenţie la ce aţi putea comenta despre familia Regală de aici, căci legea de lej majeste se aplică cu stricteţe şi puteţi ajunge chiar la închisoare.

Oriunde în Europa aţi merge, atenţie la plata taxelor de autostrăzi, la respectarea limitelor maxime de viteză şi ţineţi cont că aparatele antiradar sunt interzise. În cazuri de urgenţă, în toate statele UE puteţi apela 112.