Ministerul de Interne a instituit stare de ALERTĂ în şase comune din Vrancea

Stare de alertă în şase comune din Vrancea. Decizia a fost luată de Ministerul de Interne, informează România TV.

RomaniaTV.net
30 mai 2012, 15:50
Ministerul de Interne a instituit stare de ALERTĂ în şase comune din Vrancea

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că au fost luate deja măsurile necesare referitoare la decretarea stării de alertă în şase localităţi din judeţul Vrancea, el subliniind că nu acolo sunt probleme şi că există mai multe râuri care au depăşit cotele de avarie, potrivit Mediafax. „Am luat deja măsuri. Domnul ministru Dobre şi doamna ministru Plumb m-au informat de altfel și în timpul şedinței de Guvern. Nu doar acolo sunt probleme, sunt mai multe râuri importante care au depăşit cotele de avarie”, a spus Ponta.

„Avem pregătit tot sistemul de intervenție. Dacă va fi nevoie de prezența mea, voi merge şi eu acolo. Cel puțin deocamdată, mulțumim lui Dumnezeu, nu au fost victime omeneşti”, a adăugat Ponta.

El a precizat că pagube materiale sunt mai uşor de suportat decât victimele omeneşti. Premierul a spus că eventualele pagube materiale vor fi acoperite din fondul de rezervă al Guvernului. „Sunt informat în timp real de cei doi miniştri (Dobre şi Plumb, n.r.) asupra situaţiei teren. Ce ţine de Guvern vom face ca să preîntâmpinăm şi să limităm pagubele”, a spus Ponta.

În cadrul unei întâlniri cu autorităţile locale, ministrul Rovana Plumb a apreciat că principalele riscuri, la momentul actual, sunt pe râurile Râmnic, Putna şi Trotuş, precum şi pe afluenţii acestora. „În prezent nu avem depăşiri ale cotelor de inundaţii pe aceste râuri, însă ne aflăm în stare de alertă”, a declarat ministrul Rovana Plumb.