Ministerul Economiei prelungeşte termenul pentru completarea formularului dedicat operatorilor din turism

Publicat: Marţi, 05 Mai 2020 17:25 // Actualizat: Marţi, 05 Mai 2020 17:25 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Economiei prelungeşte până la 15 mai 2020  termenul pentru completarea formularului dedicat operatorilor economici din turism, referitor la sume încasate în avans de la clienţi şi plăţile către partenerii externi.

"Am prelungit termenul prevăzut iniţial, respectiv marţi, 5 mai, pentru a oferi un răgaz operatorilor economici din turism, care în această perioadă sunt foarte încărcaţi cu solicitări din partea turiştilor, care zi de zi fac demersuri pentru soluţionarea acestora sau propun noi măsuri pentru siguranţa şi sănătatea clienţilor, pentru momentul repornirii turismului din acest sezon. Aşadar, operatorii care nu au reuşit până în prezent să completeze formularul online o pot face până pe data de 15 mai. Deşi nu este obligatoriu, le recomand să o facă, fiind un demers care îşi propune să vină atât în sprijinul lor, cât şi al turiştilor", a declarat Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri – Direcţia Generală Turism.

Acesta poate fi accesat pe platforma https://csu.prevenire.gov.ro/, secţiunea Forumulare (Formular operatori economici din turism).

Aplicaţia dedicată operatorilor economici din turism a fost lansată pe data de 22 aprilie 2020.

Prin intermediul acesteia se colectează digital informaţii financiare din partea operatorilor economici, referitoare la sumele încasate în avans de la clienţi pentru pachetele de servicii de călătorie (o combinaţie de cel puţin două tipuri diferite de servicii de călătorie, spre exemplu transport şi cazare) şi serviciile unice de călătorie (spre exemplu, doar cazare cu eventuale servicii de masă incluse), totodată despre plăţile efectuate către partenerii externi, dar se are în vedere şi evidenţa resurselor umane existente la nivelul acestora (numărul de contracte suspendate, anulate, cu program redus, cât şi numărul de contracte suspendate din alte motive).

Informaţiile furnizate de operatorii economici din turism vor fi centralizate, însumate şi analizate la nivelul Direcţiei Generale Turism din Ministerul Economieim Energiei şi Mediului de Afaceri, în vederea estimării impactului economic asupra acestui sector de activitate, în contextul crizei provocate de noul coronavirus.

Citeşte şi Turiştii ar putea fi testaţi pentru coronavirus la intrarea în staţiunile de pe litoral. Propunerea prefectului de Constanţa

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ministerul economiei prelungire termen turism
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8351
RON
03 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H