Ministerul Educaţiei: 305 şcoli din România sunt în Scenariul Roşu

Publicat: Luni, 21 Septembrie 2020 17:09 // Actualizat: Luni, 21 Septembrie 2020 18:51 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Educaţiei a anunţat, luni, că 12.945 unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 1, 4.406 în Scenariul 2 şi 305 în Scenariul 3. Vineri erau cu şapte şcoli mai mult în scenariul care prevede cursuri exclusiv online.

"Ministerul Educaţiei şi Cercetării monitorizează dinamica scenariilor de funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, la nivel naţional, aceasta fiind influenţată de evoluţia situaţiei epidemiologice din fiecare judeţ", a transmis, luni, MEC.

În conformitate cu datele transmise de inspectoratele şcolare judeţene (inclusiv al municipiului Bucureşti), până luni, la ora 12.00, se înregistra următoarea situaţie:

- 12.945 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară

- 4.406 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie

- 305 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

Citeşte şi Orban, despre profesorii care refuză să predea online: "Nu pot să-mi imaginez! Vom lua măsurile legale care se impun"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bilanţ Ministerul Educaţiei Ministerul Educaţiei scoli închise
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
26 Oct
noapte 13 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H