Orban, despre profesorii care refuză să predea online: „Nu pot să-mi imaginez! Vom lua măsurile legale care se impun”

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat, luni dimineaţă, că nu poate să-şi imagineze că există cadre didactice care refuză să predea cursurile online şi că vor fi luate măsuri în acest sens.

RomaniaTV.net
21 sept. 2020, 06:40
Orban, despre profesorii care refuză să predea online: „Nu pot să-mi imaginez! Vom lua măsurile legale care se impun”

„Nu pot să îmi imaginez că un profesor poate să refuze să predea. Vom lua măsurile legale care se impun! Dacă va fi necesar să facem modificări, vom face modificări (n.red. la Legea educației). Nu trebuie să judecăm dascălii pentru câteva puncte de vedere, dar majoritatea profesorilor s-au adaptat, evoluează și realizează misiunea pe care o au, de a educa copiii”, a spus Ludovic Orban.

Citeşte şi Ministerul Educaţiei caută soluţii pentru a-i obliga pe profesori să predea online

Ludovic Orban a mai spus că nu sunt posibile creșteri de cheltuieli pentru majorarea pensiilor cu 40% și pentru stimulente de câte 500 de euro pentru profesori.

„Bugetul nu-și mai poate permite nicio creștere a cheltuielilor în momentul de față. În urma zilei negre de la Parlament, în care comisia de buget-finanțe, adică pesediștii din comisia de buget-finanțe au adoptat niște modificări la ordonanța de rectificare, la ora actuală, România se află într-un pericol extrem de mare. Fac apel către toate forțele politice să nu sprijine în Parlament raportul adoptat de comisia de buget-finanțe pentru că asta va atrage consecințe nefaste pentru economia românească, inclusiv pentru capacitatea României de a atrage investiții”, a afirmat Orban.

Citeşte şi Ludovic Orban, anunţ îngrijorător: „România se află într-un pericol extrem de mare”. Apelul premierului la partidele politice

Orban a mai spus că ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a avut, luni dimineaţă, consultări cu autorităţile locale implicate în organizarea alegerilor pentru a decide numărul de zile în care cursurile să se desfăşoare online, pentru pregtirea secţiilor de vot.

Cursurile se vor desfăşura online în perioada alegerilor locale, nu vor fi anulate, a mai spus Orban.

”Doamna ministru a făcut consultări, chiar în cursul zilei de astăzi a avut consultări cu reprezentanţii asociaţiilor comunelor, oraşelor, municipiilor şi consiliilor judeţene, pentru a analiza şi a decide care este perioada, nu să se suspende cursurile, şi să fie organizate online, astfel încât să fie organizate localurile secţiilor de votare acolo unde ele sunt organizate în şcoli şi, după ziua votului, să poată să se desfăşoare toate operaţiunile de pregătire a claselor care funcţioneză ca localuri pentru secţiile de vyare”, a declarat, luni, premierul.