Ministerul Educaţiei, amendat pentru că a DEMIS un inspector DE TREI ORI

Aproape 400.000 de lei. Atât trebuie să plătească Ministerul Educaţiei fiindcă a demis un inspector de trei ori. Banii reprezintă salariile inspectorului, dar şi o amendă pentru că sentinţa judecătorească nu a fost aplicată.

RomaniaTV.net
06 apr. 2012, 06:37
Ministerul Educaţiei, amendat pentru că a DEMIS un inspector DE TREI ORI

Fostul inspector general al judeţului Ilfov, Ion Cornaciu, a fost demis în 2009, în baza unui ordin care schimba metoda de alegere a conducătorilor din instituţiile publice. Curtea constituţională a decis după această ordonanţă că reglementările actului încalcă Constituţia şi ar politiza structurile deconcentrate ale ministerelor. Acesta este şi motivul pentru care Ion Cornaciu a câştigat definitiv în instanţă dreptul de a pus din nou în funcţie şi de a primi toate salariile instante.

Chiar şi aşa, miniştrii educaţiei de atunci, atât ministrul interimar Emil Boc, cât şi Daniel Funeriu l-au mai demis încă de două ori pe Ion Cornaciu, deşi acesta nu era în funcţie.

Acum, fostul inspector trebuie să primească salarii în valoare de 280.000 de lei, iar Ministerul Educaţiei mai trebuie să plătească şi o amendă care a ajuns acum la 1 miliard de lei vechi. Asta pentru că nu a pus în aplicare deciziile instanţei definitive.

Ion Cornaciu se zbate pentru a fi pus din nou în funcţie şi pentru a i se face dreptate şi spune că Ministerul Educaţiei poate să se trezească chiar şi cu conturile blocate dacă nu-i va plăti aceste sume restante.