Ministerul Educaţiei anunţă înfiinţarea a noi clase de fotbal pentru fete în cinci licee cu program sportiv

Noi clase de fotbal pentru fete vor fi înfiinţate în cinci licee cu program sportiv din ţară, începând din următorul an şcolar, a anunţat Ministerul Educaţiei.

22 feb. 2024, 13:13
Ministerul Educaţiei anunţă înfiinţarea a noi clase de fotbal pentru fete în cinci licee cu program sportiv

Ministerul Educaţiei anunţă înfiinţarea a noi clase de fotbal pentru fete în cinci licee cu program sportiv.

„Începând cu anul şcolar 2024 – 2025, înfiinţăm cinci noi clase de fotbal pentru fete în liceele cu program sportiv din Bistriţa, Buzău, Piteşti, Târgu Mureş şi Timişoara – un pas important spre dezvoltarea noii generaţii de sportive care optează pentru fotbal ca sport principal. Astfel, creăm premisele transformării liceelor cu program sportiv din aceste oraşe în adevărate centre de pregătire şi performanţă ale fotbalului feminin românesc. Federaţia Română de Fotbal contribuie în acest proiect prin implicarea unor specialişti cu expertiză, inclusiv de nivel internaţional, precum şi cu mijloace materiale”, se precizează într-o postare de pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei.

Citește și: Fără telefoane mobile la şcoală. Guvernul impune interdicţia după un raport UNESCO

Cele cinci clase, care vor deveni centre de excelenţă, vor asigura perspectiva unei cariere duale, elevele înscrise având posibilitatea să îşi dezvolte competenţele tehnice în fotbal, în paralel cu parcursul educaţional.

„Printr-un astfel de parteneriat, combatem abandonul şcolar, menţinem tinerele sportive în sistemul educaţional prin oferirea unor oportunităţi de viitor în sport, atât ca jucătoare, dar şi în domenii conexe fotbalului (ex. arbitraj) şi sprijinim cariera sportivelor prin înfiinţarea acestor centre în proximitatea cluburilor de fotbal feminin deja existente, unde sportivele îşi vor putea continua cariera după încheierea junioratului”, arată sursa citată.

Citește și: Educatoare de la o grădiniță privată din Popești-Leordeni, înregistrată în timp ce urla și îi bătea pe copii: „Băi, vă crăp capul!”, ”Pune mâinile la spate că-ți dau cu telefonul ăsta în cap de vezi stele verzi”

Conform aceleiaşi surse, istoricul colaborării dintre Ministerul Educaţiei şi Federaţia Română de Fotbal cuprinde competiţii de fotbal şcolare la nivel naţional precum Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar Cupa Tymbark şi Cupa ISF, în care sunt implicaţi, în fiecare an, aproximativ 220.000 de copii şi tineri.