Ministerul Educaţiei cere ca PATRU şcoli din Bucureşti să fie trecute în scenariul ROŞU. Grădiniţele care vor avea cursurile suspendate

Ministerul Educaţiei a cerut ca patru unităţi de învăţământ să fie încadrate în scenariul roşu pentru că "nu pot „îndeplini condiţiile de desfăşurare a cursurilor potrivit scenariului 2 - galben". De asemenea, instituţia condusă de Monica Anisie precizează că cinci şcoli nu erau încadrate în niciun scenariu, una dintre ele dintr-o eroare tehnică şi restul de patru din cauza documentaţiei incomplete. De asemenea, a fost cerută şi suspendarea cursurilor la o grădiniţă din Bucureşti pe o perioadă de 14 zile din cauza a trei cazuri de infectări de COVID-19, depistate în rândul angajaţilor - asistenta medicală, o îngrijitoare şi un bucătar, transmite News.ro.

RomaniaTV.net
13 sept. 2020, 14:33
Ministerul Educaţiei cere ca PATRU şcoli din Bucureşti să fie trecute în scenariul ROŞU. Grădiniţele care vor avea cursurile suspendate

În şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, vor fi analizate situaţiile expuse în adresa Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi va fi analizată informarea Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti cu privire la situaţia unităţii de învăţământ Grădiniţa Teddybar din Capitală.

„Având în vedere că în unitatea de învăţământ Grădiniţa Teddybar din str. Şoimăreştilor, nr. 29, sector 1, au fost confirmate în rândul personalului 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 (asistenta medicală, o îngrijitoare şi un bucătar), grădiniţa a funcţionat şi pe timpul verii, iar 2 din persoanele pozitive au avut contact cu toţi preşcolarii, vă informăm că în conformitate cu art. 16. din Ordinul 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2,

se suspendă cursurile şcolare organizate în modalitatea «faţă în faţă» ale întregii unităţi de învăţământ, pe o perioadă de 14 zile de la data confirmării ultimului caz. În perioada de suspendare a cursurilor, conducerea instituţiei de învăţământ va dispune realizarea următoarelor activităţi obligatorii: a) curăţenia şi aerisirea spaţiilor; b) dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor instituţiei de învăţământ, respectiv săli de grupe, holuri, toalete; c) pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul instituţiei de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi/carantinaţi la domiciliu”, se arată în informarea trimisă de directorul grădiniţei Teddybar din Bucureşti, citată de News.ro.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, anunţ de ULTIMĂ ORĂ înainte de începerea anului şcolar LIVE TEXT şi VIDEO

Solicitările Ministerului Educaţiei privind modificarea scenariilor privind şcolile

„Ca urmare a Hotărârii Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă – Secretariatul Tehnic Permanent cu nr. 15/10.09.2020 privind aprobarea scenariilor de funcţionare a unităţilor de învăţământ de pe raza Municipiului Bucureşti pentru începutul anului şcolar 2020-2021 vă solicităm următoarele rectificări potrivit anexelor 1 şi 2 din dosarele ataşate:

  • Rectificarea situaţiei scenariilor aprobate potrivit Art. 3 pentru Anexa 3, având în vedere justificarea întemeiată; aceste unităţi permit desfăşurarea unei părţi din activităţi în baza scenariului 2 (galben); (anexa 1)
  • Rectificarea situaţiei scenariului aprobat potrivit Art. 1 prin Anexa 1, având în vedere justificarea întemeiată a Şcolii Postliceale Sanitare Sf. Vasile cel Mare, sector 2 care solicită scenariul 3 (roşu) pentru că nu poate îndeplini condiţiile de desfăşurare a cursurilor potrivit scenariului 2 (galben) în care a fost încadrată; (anexa 1)
  • Rectificarea situaţiei scenariului aprobat potrivit Art. 1 prin Anexa 1, având în vedere justificarea întemeiată a Grădiniţei nr. 245, sector 5 care solicită scenariul 3 (roşu) pentru că nu poate îndeplini condiţiile de desfăşurare a cursurilor potrivit scenariului 2 (galben) în care a fost încadrată; (anexa 1)
  • Rectificarea situaţiei scenariului aprobat potrivit Art. 1 prin Anexa 1, având în vedere justificarea întemeiată a Şcolii gimnaziale nr. 280, Sector 5 care solicită scenariul 3 (roşu) pentru că nu poate îndeplini condiţiile de desfăşurare a cursurilor potrivit scenariului 2 (galben) în care a fost încadrată; (anexa 1)
  • Rectificarea situaţiei scenariului aprobat potrivit Art. 1 prin Anexa 1, având în vedere justificarea întemeiată a Şcolii Gimnaziale nr. 126, sector 5 care solicită scenariul 3 (roşu) pentru că nu poate îndeplini condiţiile de desfăşurare a cursurilor potrivit scenariului 2 (galben) în care a fost încadrată; (anexa 1)
  •  Aprobarea scenariului de funcţionare pentru o unitate de învăţământ particular care nu a fost cuprinsă în Hotărârea nr. 15/10.09, 2020 dintr-o eroare tehnică; (anexa 2)”, conform documentului obţinut de News.ro.

În hotărârea CMBSU de joi, un număr de cinci şcoli din Bucureşti sunt încadrate în scenariul roşu, iar 595 de unităţi de învăţământ din Capitală sunt încadrate în scenariul galben.

Starea de alertă, PRELUNGITĂ la şedinţa de Guvern de luni. Orban: „Am agreat să permitem reluarea adunărilor publice”