Ministerul Educaţiei: Manualele de Istorie, Tehnologie, Informatică şi Engleză vor ajunge în OCTOMBRIE la elevii de cls. a V-a

Ministrul Educației, Liviu Pop, a aprobat miercuri, prin ordin, manualele școlare de clasa a V-a pentru cinci discipline. Este vorba despre manualele de Istorie, Educație tehnologică, Informatică, Limba engleză (limbă modernă 2) și Limba engleză (limbă modernă 1) - studiu intensiv, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

RomaniaTV.net
06 sept. 2017, 13:38
Ministerul Educaţiei: Manualele de Istorie, Tehnologie, Informatică şi Engleză vor ajunge în OCTOMBRIE la elevii de cls. a V-a

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a aprobat abia astăzi manualele pentru cele cinci discipline „în urma rezoluțiilor formulate de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) pe marginea contestațiilor depuse de editurile participante la licitația organizată de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) în cursul acestui an”, se mai arată în comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, în data de 7 septembrie, editurile declarate câştigătoare vor depune la CNEE manualele aprobate de ministrul Liviu Pop, alături de versiunile digitale corespunzătoare. Ulterior, acestea vor fi încărcate pe platforma manuale.edu.ro, iar în perioada 11-15 septembrie, cadrele didactice care predau la clasa a V-a își vor exprima opțiunile în raport cu oferta existentă.

În funcție de aceste opțiuni, Ministerul Educației Naționale va semna contractele cu editurile furnizoare. Calendarul de distribuție prevede livrarea tirajelor către școli la începutul lunii octombrie, mai precizează reprezentanţii Ministerului Educaţiei.