Ministerul Educaţiei: Numărul elevilor și angajaților din învățământ infectați cu COVID este în creştere. Peste 700 de clase au activitatea suspendată

Ministerul Educației și Cercetării a anunţat, vineri seară, că 809 elevi şi 638 de angajaţi din învăţământ au fost confirmaţi cu coronavirus de la debutul semestrului al doilea. Cifrele sunt în creştere faţă de ultima raportare, cea de miercuri seară.

19 feb. 2021, 21:22
Ministerul Educaţiei: Numărul elevilor și angajaților din învățământ infectați cu COVID este în creştere. Peste 700 de clase au activitatea suspendată

Ministerul Educaţiei: Numărul elevilor și angajaților din învățământ infectați cu COVID este în creştere

În perioada 9-19 februarie un număr de 809 elevi și 638 de angajați din învățământ au fost infectați cu coronavirus, a transmis Ministerul Educaţiei. Mai mult, 730 de clase au activitatea suspendată din această cauză.

Cifrele sunt în creştere faţă de ultima raportare, cea de miercuri. Atunci, 542 de clase aveau activitatea suspendată şi erau confirmate 600 de cazuri la copii şi 472 la angajaţi.

Ce se întâmplă cu vaccinarea profesorilor

Premierul României a declarat că vaccinarea profesorilor se va realiza ”într-un timp scurt”. Florin Cîțu a dat drept exemplu personalul din sistemul medical care a fost vaccinat într-o lună de zile.

Florin Cîțu susține că profesorii nu au fost uitați. Premierul a precizat că din luna martie România va avea 2.4 milioane de doze, urmând ca numărul să crească, iar la finalul lunii septembrie se va ajunge ca 70% din populație să fie vaccinată.

”Nu i-a uitat nimeni pe profesori. Când a trebuit să trecem la vaccinarea profesorilor, a fost acea problemă cu vaccinul de la Pfizer, când se schimbau sumele de la o zi la alta aproape şi atunci am intrat într-o situaţie în care a trebuit să facem reprogramări. Am revenit la normal, vor fi şi centre mobile de vaccinare pentru profesori, veţi vedea că se face foarte rapid vaccinarea profesorilor

”Dar vă aduc aminte că s-au vaccinat aproape toţi medicii în o lună aproape. Deci vom reuşi să facem şi vaccinarea profesorilor într-un timp scurt”, a mai declarat Cîţu, precizând că lunar vor ajunge tot mai multe doze de vaccin în România.

BILANȚ VACCINARE COVID 19 februarie. Peste 771 de persoane vaccinate

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 19 februarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Conform Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP), reacțiile adverse raportate sunt enumerate
în funcție de următoarea convenție privind frecvența:

– Foarte frecvente (≥1/10) Frecvente (≥1/100 și

– Mai puțin frecvente (≥1/1.000 și

– Rare (≥1/10000 și

– Foarte rare (