Ministerul Educaţiei: Peste 160.000 de angajaţi din învăţământ dispuşi să se vaccineze

Aproximativ 45% din angajaţii din învăţământul preuniversitar şi peste 59% din cel universitar şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare împotriva COVID-19, în prima etapă de consultare. A doua etapă de consultare, până în 1 februarie.

RomaniaTV.net
15 ian. 2021, 19:19
Ministerul Educaţiei: Peste 160.000 de angajaţi din învăţământ dispuşi să se vaccineze

Ministerul Educaţiei face publice rezultatele primei etape de consultare la nivelul zilei de vineri, 15 ianuarie, cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învăţământ, cu precizarea că raportarea din care au rezultat procentele de disponibilitate s-a făcut incluzând şi persoanele care nu s-au pronunţat în niciun fel asupra disponibilităţii de vaccinare (răspunsuri asimilate neconcludent răspunsurilor negative).

Având în vedere suprapunerea dintre perioada de vacanţă şi perioada de interogare, suprapunere care a generat un număr important de persoane care nu s-au exprimat nici afirmativ, nici negativ cu privire la disponibilitatea de vaccinare, Ministerul Educaţiei decide iniţierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilităţii de vaccinare, în perioada 16 ianuarie – 1 februarie 2021.

Până în momentul de faţă, la nivelul învăţământului preuniversitar, 45,06% dintre angajaţi au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 de angajaţi în sistemul de învăţământ preuniversitar (inclusiv persoanele care nu au raspuns).

Ministrul Sănătăţii: ”Vor fi deschise școlile dacă trendul rămâne cel de azi”. Ce se întâmplă dacă un copil e pozitiv
În sistemul de învăţământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64% (raportat la totalul de
51.094 titulari angajaţi în sistemul de învăţământ universitar + 9.295 cadre didactice asociate – inclusiv persoanele care nu au raspuns).

Numărul angajaţilor din sistemul de învăţământ care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie este de 167.977 persoane (131.962 – personal din sistemul de învăţământ preuniversitar si 36.015 – personal din sistemul de învăţământ universitar).

„Ne exprimăm speranţa că în cea de-a doua etapă de interogare vor răspunde şi angajaţii care nu s-au pronunţat până acum asupra disponibilităţii la vaccinare”, transmite MEC.


loading...