Ministerul Educaţiei: Peste 4.500 de cadre didactice participă exclusiv online la cursurile CRED

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat într-un comunicat de presă faptul că cursurile de formare a cadrelor didactice, organizate în cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” (CRED), continuă exclusiv online.  Peste 4.500 de cadre didactice participă doar online la cursurile CRED, în conformitate cu noile reglementari adoptate în contextul pandemiei Covid-19.

RomaniaTV.net
23 iun. 2020, 16:27
Ministerul Educaţiei: Peste 4.500 de cadre didactice participă exclusiv online la cursurile CRED

Ministerul arată că la începutul lunii iunie 199 de grupe de cadre didactice din toată țara, dintre care 84 din învățământul primar și 115 din învățământul gimnazial, participă exclusiv online la cursurile de formare continuă acreditate, nivel II, în cadrul CRED.

Citeşte şi: S-a decis! Concursurile de titularizare pot fi organizate pe perioada stării de alertă

Potrivit autorității citate, anterior prezentei etape de formare, anume în intervalul februarie – mai 2020, 311 grupe de cursanți – dintre care 134 din nivelul de învățământ primar și 177 de grupe din învățământul gimnazial – au trecut cu succes de etapa de evaluare finală, după ce, din luna aprilie, au realizat tranziția totală de la cursuri desfășurate în sistem blended-learning (față în față și online) către cursuri de formare organizate exclusiv online.

Comunicatul Ministerul Educaţiei şi Cercetării

  • Continuarea în mediul virtual a cursurilor de formare se bazează pe ordinul de ministru numărul 3.845/27.03.2020, conform căruia a fost aprobată desfășurarea activităților de formare continuă din sistem blended-learning în sistem exclusiv online.
  • Până în prezent, în cadrul proiectului CRED, au fost formate 17.752 de cadre didactice.
  • În cadrul proiectului CRED, vor fi formate, în total, 55.000 de cadre didactice din învățământul preuniversitar

„Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” – CRED este un proiect lansat în anul 2017, cu o durată de implementare de 4 ani. Este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul se implementează la nivel național și are 12 parteneri – instituții publice. CRED este parte integrantă a Strategiei Europa 2020, prin Strategia privind Reducerea Părăsirii Timpurii a Școlii (aprobată prin Hotărârea de Guvern nr. 417/2015).


loading...