Ministerul Educației: Zeci de elevi testați joi, infectați cu Covid

Ministerul Educației a anunțat că joi, după efectuarea testelor rapide din salivă, 76 de elevi au fost detectați pozitiv la Covid.

09 dec. 2021, 22:34
Ministerul Educației: Zeci de elevi testați joi, infectați cu Covid

Ministerul Educației: Zeci de elevi testați joi, infectați cu Covid

„Dintre acestea, 4 au fost deja confirmate prin teste PCR, 3 au fost infirmate, iar 69 nu au încă rezultat de confirmare/infirmare”, a transmis Ministerul Educa’iei.

„Referitor la solicitarea adresată DSU/IGSU de către Ministerul Educației cu privire la graficul de aprovizionare cu teste, prin răspunsul comunicat în această seară ni s-a adus la cunoștință faptul că „a fost recepționată cantitatea de 8.000.000 bucăți, rămânând de livrat doar 7.000.000 de bucăți, deoarece furnizorii DDS Diagnostic SRL si ISSOSOCIAL MEDIA SRL nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale”. În răspunsul primit nu ni s-a comunicat data la care vor fi livrate cele 7.000.000 de teste. Ca atare, Ministerul Educației va solicita clarificări suplimentare cu privire la acest aspect.

Românii nevaccinaţi ar putea primi teste anti-COVID plătite de stat. Ce prevede proiectul lui Alexandru Rafila privind certificatul COVID la locul de muncă

Reiterăm faptul că Ministerul Educației nu are competențe/responsabilități în a se pronunța asupra unor date evaluate și stabilite de autoritatea ce are în atribuții desfășurarea procedurii de achiziție publică, respectiv contractarea și gestiunea bugetului aferent, neputându-se pronunța în niciun fel asupra unor aspecte care privesc firmele furnizoare, prețurile de achiziție sau alte detalii ce țin de organizarea licitației și nici asupra unor chestiuni ce țin de încheierea/executarea unor contracte în care Ministerul Educatiei nu are vreo calitate.

Atribuțiile și obligațiile Ministerului Educației, în calitate de autoritate de stat în domeniu, implică întreprinderea tuturor demersurilor necesare pentru buna desfășurare a procesului de învățământ, inclusiv desfășurarea activităților didactice cu respectarea condițiilor de siguranță sanitară stabilite în Hotărârile CNSU și în Ordinul comun nr. 5.338/2.015/2021 (cu modificările și completările ulterioare)”, a transmis Ministerul Educației.

Recomandarea lui Raed Arafat care schimbă radical cum interacţionăm în era COVID: „Dau mâna cu cineva, iau dezinfectantul”


loading...
Partenerii noștri