Ministerul Muncii, anunț de ultimă oră despre tragedia de la Crevedia. ”Vom propune Guvernului acordarea de ajutoare pentru cei afectați de explozii”

Ministerul Muncii a anunțat duminică că va propune Guvernului acordarea de ajutoare pentru familiile victimelor și pentru toate persoanele afectate de exploziile de la stația GPL din Crevedia, unde doi oameni și-au pierdut viața și alți 58 au fost răniți.

27 aug. 2023, 18:25
Ministerul Muncii, anunț de ultimă oră despre tragedia de la Crevedia. ”Vom propune Guvernului acordarea de ajutoare pentru cei afectați de explozii”
Ministerul Muncii, anunț de ultimă oră despre tragedia de la Crevedia.

Ministerul Muncii, anunț de ultimă oră despre tragedia de la Crevedia. Reprezentanții Ministerului Muncii au subliniat că toți cei afectați de exploziile devastatoare de la Crevedia nu vor fi lăsați de izbeliște.

Citește și Primarul din Caracal, al cărui fiu deține stația GPL de la Crevedia, se suspendă din PSD. Marcel Ciolacu: ”Eu nu trebuie să iau legătura cu tatăl nimănui”

Ministerul Muncii, anunț de ultimă oră despre tragedia de la Crevedia

„Ministerul Muncii și Solidarității Sociale va propune Guvernului, potrivit legii, acordarea unor ajutoare de urgență pentru familiile victimelor precum și pentru cei afectați de tragicul eveniment de la Crevedia, jud. Dâmbovița, pe baza cooperării interinstituționale cu Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență și pe baza propunerilor/constatărilor agenției județene de plăți și inspecție socială județeană, instituția prefectului, comitetului județean pentru situații de urgență și autorității publice locale”, au transmis reprezentanții Ministerului.

Totodată, aceștia au anunțat că Inspecția Muncii va derula o amplă anchetă în cazul exploziilor de la Crevedia. 

„Inspecția Muncii, potrivit competențelor sale, efectuează cercetarea accidentului colectiv, precum și a contractelor individuale de muncă ale lucrătorilor agentului economic implicat.

Informațiile detaliate cu privire la aceste măsuri vor fi puse la dispoziția opiniei publice pe parcursul derulării procedurilor administrative”, transmite Ministerul Muncii, într-un comunicat de presă.

Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Cătălin Predoiu au mers la Crevedia, la locul exploziilor devastatoare. Prim-ministrul anunță controale în toată țara la stațiile GPL.

Premierul Marcel Ciolacu a evitat, duminică, să se pronunţe în privinţa primarului PSD din Caracal, al cărui fiu deţine staţia GPL din Crevedia unde sâmbătă seară s-au produs exploziile devastatoare. Ciolacu a explicat că nu este în atribuţiile sale de serviciu să ia legătura cu tatăl cuiva.

”În primul rând, eu sunt fiul cuiva… Fiecare dintre noi suntem copiii cuiva, e un lucru normal. Ceea ce vă garantez şi eu şi domnul ministru de Interne şi doamna ministru al Justiţiei: cine se va face vinovat va suporta rigorile legii, fără excepţie. Am înţeles, e o problemă cu primarul din PSD pe care eu trebuie să o iau, nu vă supăraţi, eu nu trebuie să iau legătura cu tatăl nimănui, pentru că nu e în atribuţiile mele de serviciu”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică, după ce a văzut locul exploziilor din Crevedia.

Premierul, care este şi preşedintele PSD, a ţinut să repete că nu are în fişa postului să ia legătura cu ”tatăl fiului”.

”Repet, dacă dumneavoastră, în fişa postului preşedintelui scrie să iau legătura cu tatăl fiului care are un GPL, o să iau legătura”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și De la ce a pornit tragedia de la Crevedia! Greșeala uriașă făcută de un angajat inconștient care a dezlănțuit iadul